Zabava

Omamljali in posiljevali mladoletnice

D. B.
5. 5. 2016, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekatere največje zvezde velikega platna imajo temačno preteklost.

Profimedia
Režiser Woody Allen in njegova posvojenka Soon-Yi.

Woody Allen, Roman Polanski in Bill Cosby so imena, ki nas navdušujejo na velikem platnu, a je njihova preteklost zaznamovana s spolnimi škandali, zaradi katerih so se vsi trije znašli na sodišču.

Filmski režiser Woody Allen je imel od leta 1980 razmerje z igralko Mio Farrow, ki je nastopila tudi v številnih njegovih filmih. Razmerje je trajalo 12 let, vendar sta živela ločeno in se nista nikoli poročila, kot pretirano rad poudarja Woody. Sta pa posvojila dva otroka in dobila enega biološkega. Poleg tega je Mia v razmerje pripeljala še šest otrok iz zakona s skladateljem Andrejem Previnom, tri biološke in tri posvojene. Najstarejša med njimi je bila desetletna Soon-Yi, in prav ona je bila kriva, da je bilo mamine romance z Woodyjem nedvomno konec. Mia je namreč v njegovem stanovanju našla fotografije takrat 21-letne razgaljene Soon-Yi in na dan je prišla resnica o njuni zvezi. Začela se je sodna bitka za starševstvo, Woody pa je v tem času obiskoval svoje otroke.

Režiser Roman Polanski se je leta 1977. znašel v škandalu zaradi spolnega odnosa s 13-letno Samantho Geimer (takrat znano kot Samantho Gailey). Režiser je priznal krivdo, vse pa se je začelo s fotografiranjem za francosko izdajo revije Vogue, v kar je dekle privolilo.

Ameriški komik Bill Cosby, ki ga je okoli 50 žensk obtožilo spolnega nasilja, je priznal, da je najmanj eni od njih res dal močno pomirjevalo z namenom, da bi imel z njo spolni odnos.

Podrobnosti o spolnih škandalih lahko preberete TUKAJ.