Sodne bitke

Severina preko trupel - pred strelskim vodom tokrat odvetnica

R.T.
5. 5. 2016, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvaška odvetniška zbornica je zoper Ljubico Matijević Vrsaljko sprožila dva disciplinska postopka Odvetnica naj bi svetovala Severini, obenem pa menda zastopala njenega nekdanjega partnerja Milana Popovića. Prav tako naj bi snemala dva zaposlena Centra za socialno delo.

Severina je prepričana, da gre za navzkrižje interesov.

Pevka Severina Kojić za oba primera trdi, da predstavljata hude kršitve kodeksa odvetniške poklicne etike.

Navzkrižje interesov

Severina se je, kot je navedla v prijavi, dodobra seznanila z razmerami, z odnosi med odvetnico Ljubico Matijević Vrsaljko in Milanom Popovićem, Severininim nekdanjim partnerjem, ti odnosi pa da se neposredno tičejo vprašanja skrbništva njunega sina Aleksandra Popovića. Severina je za zastopanje na sodišču sicer najela drugo odvetniško pisarno, se je pa Matijević Vrsaljkova vseeno kot odvetnica Milana Popovića angažirala v isti zadevi. Tako naj bi prišlo do navzkrižja interesov, saj da Popović uporablja informacije, ki jih je odvetnici prej zaupala Severina, saj da naj bi odvetnica bila njena pravna svetovalka.

facebook
Aleksandrova sreča bo še nekaj časa zaznamovana z bitko med staršema, ki se še vedno prepirata glede skrbništva, čeprav se zdi, da je sinova sreča za oba na prvem mestu.

Vzrok za drugo prijavo je odvetničino ravnanje v Centru za socialno delo v Zagrebu, podružnici Črnomerec, kjer naj bi, tako Severina, Matijević Vrsaljkova žalila in nezakonito snemala zaposlene.

V Hrvaški odvetniški zbornici so potrdili prejem prijav in dodali, da sta disciplinska postopka že stekla.

Odgovor odvetnice

Odvetnica odgovarja, da je sicer leto in dva meseca res delala za Popovića, a ne v smislu klasičnega sodnega zastopanja. Kot je dejala, Severine ni nikdar videla v živo, ne na koncertu, ne na ulici ali na sodišču, in dodala, da konflikt med Severino in Popovićem ni nič posebnega. Slednji bi rad le, da se otroka ne izpostavlja medijem in da skrbništvo postane deljeno, je še pojasnila Matijević Vrsaljkova.