Mega koncert

Legende rocka v kalifornijski puščavi

M.K./STA
5. 5. 2016, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na festivalskem prizorišču v kalifornijski puščavi, kjer vsako leto poteka glasbeni festival Coachella, se bodo v treh dneh na odru zvrstili zasedbi The Rolling Stones in The Who ter Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young in Roger Waters.

Profimedia
Festival bodo odprli Rolling Stones.

Glasbeni navdušenci festival, ki bo potekal od 7. do 9. oktobra, napovedujejo kot največji tovrstni dogodek vseh časov.

"Ne morem se spomniti koncerta, ki bi bil tako velik, kot bo ta," je za Los Angeles Times povedal glasbeni menedžer Jim Guerinot. "Neil Young pred Paulom McCartneyjem - ali se šalite? Menim, da je to izjemen dosežek," je dodal.

Urednik spletne strani Pollstar Gary Bongiovanni pa je prisotnost naštetih legend rocka na enem samem dogodku označil kot "edinstven koncept, ki se bo zagotovo izkazal za uspešnega". "To bo zgodovinski dogodek, šest takšnih nastopov v treh dneh, česa takšnega še ni bilo. Res bo edinstvena življenjska izkušnja," je dodal.

Festival bodo 7. oktobra odprli The Rolling Stones in Bob Dylan, naslednji dan bosta oder zavzela Neil Young in Paul McCartney, sklenila pa ga bosta nastopa Rogerja Watersa in zasedbe The Who.

Koncert bo v kalifornijski puščavi morda zadnji nastop zasedbe The Who, katere člani namigujejo na bližnjo upokojitev. Skupina naj bi sicer aktualno turnejo končala maja, vendar ji je že dodala nekaj junijskih datumov na raznih evropskih festivalih.

Frontman skupine Roger Daltrey je oktobrski seznam nastopajočih opisal z besedami "največji preživeli svojega časa". "Resnično je čudovito. Osupljivo je, da smo še vedno tu," je dejal za BBC.

Vstopnice za festival, o katerem govorice krožijo že nekaj tednov, bodo dali v prodajo v ponedeljek, stale pa bodo od 199 do 1599 dolarjev.