Pred smrtjo tehtal 37 kilogramov

Prince zavračal zdravljenje in hrano

mv
3. 5. 2016, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Glasbenik Prince, ki se je nenadoma poslovil prejšnji teden, je, kot je zdaj že znano, bolehal za aidsom. Rezultati toksikoloških preiskav sicer uradno še niso znani, a tuji mediji poročajo, da je pevec zavračal uradno zdravljenje svoje bolezni, proti koncu pa tudi skoraj ni več jedel, zato je tehtal le še 37 kilogramov.

Arhiv Svet24
Na dan prihaja vse več podrobnosti o zadnjih dneh življenja glasbenika Princea, ki je umrl prejšnji teden.

Ob novici, da je v 58. letu starosti umrl kultni glasbenik Prince, je svet obnemel. Najprej je v javnost prišel podatek, da je glasbeni genij storil samomor, nato se je govorilo o prevelikem odmerku drog, ko so mediji začeli poročati o tem, da je bil Prince težko bolan, pa so bili njegovi oboževalci resnično skrušeni. Zbolel naj bi za aidsom, z virusom HIV naj bi se okužil že v 90. letih. Zaradi vere naj bi glasbenik zavračal zdravljenje, saj je verjel, da ga bo bolj kot zdravila ozdravila molitev. Leta 2001 se je namreč spreobrnil v Jehovo pričo in veri ostal zvest vse do smrti. "Bog me lahko in me tudi bo ozdravil," naj bi dejal najbližjim, a se je žal uštel.

Glasbenik naj bi zavračal zdravljenje, saj je verjel v moč molitve.

Zavračal je hrano in hiral pred očmi najbližjih

Bolezen je njegovo telo razjedala zadnjega pol leta in medtem je Prince dobesedno shiral, saj je poleg zdravil zavračal tudi hrano. Na koncu naj bi tehtal le še borih 37 kilogramov. Glede na to, da je življenje vedno živel s polnimi pljuči in je rad eksperimentiral, ne le v glasbi, temveč tudi v intimnem življenju, sklepajo, da se je z virusom okužil prek spolnega odnosa. Povsem mogoče je, da se je, ko je tudi sam ugotovil, da ga le molitev ne bo rešila in da izgublja bitko, odločil, da svoje življenje konča, kot želi sam. V objemu svojega studia in glasbe, ki ji je bil predan vse svoje življenje.