Slovo glasbenika

Za Princa usoden prekomerni odmerek droge?

R.T.
22. 4. 2016, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj se je za vedno poslovil ameriški glasbenik Prince, legenda tako imenovanega novega funka. Imel je 57 let.

Bil bolnišnici ni hotel ostati, ker ni dobil lastne sobe.

Včeraj smo poročali, da so njegovo truplo na njegovem posestvu Paisley Park v Minnesoti našli včeraj zjutraj. Da je imel težave z zdravjem, je postalo jasno že prejšnji petek, ko je moralo njegovo zasebno letalo zasilno pristati v Illinoisu. Dan pozneje je nastopal v Atlanti, kjer je oboževalcem zagotovil, da je z njim vse v redu. Drugačno noto pa je ubral na svojem zadnjem koncertu v Minnesoti – občinstvu je le pokazal svojo novo kitaro in klavir ter dejal: »Počakajte še nekaj dni, da ne boste zapravljali vaših molitev.«

V nedeljo je še kolesaril po svojem posestvu.

Neodzivnega Princa so našli v dvigalu na njegovem posestvu Paisley Park. Pol ure pozneje so ga razglasili za mrtvega.

Če vzrok smrti včeraj še ni bil znan, pa je danes že na voljo nekaj več informacij. Daily Mail poroča, da naj bi se Prince šest dni pred tistim, ko je bilo najdeno njegovo truplo, zdravil zaradi prekomernega odmerka. Čeprav so njegovi predstavniki za stike z javnostjo dejali, da jo je glasbeniku zagodla gripa, pa TMZ poroča, da naj bi zdravniku Princu dali »varnostno dozo«, s kakršnimi rešujejo življenja odvisnikom, ki vzamejo prekomeren odmerek mamil. Zdravniki so Princu svetovali, naj v bolnišnici ostane še 24 ur, a ker ni dobil lastne sobe, so se on in njegovo spremstvo odločili, da odidejo. Prince naj bi ob odhodu iz bolnišnice bil v dokaj klavrnem stanju, so še razkrili viri.

Fotografija je nastala med enim od njegovih obiskov lekarne v tem tednu.

V sredo so ga opazili v lekarni – bil je »krhek in živčen« ter v družbi zaposlenih ali pa prijateljev. To naj bi bil njegov četrti obisk lekarne v tem tednu.