Zabava

Okreva po možganski kapi

D. T. P./revija Zvezde
6. 2. 2016, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Še nedavno smo pisali, da Marjeta Klemenc ni mogla iti na novoletno skakalno turnejo navijat za naše skakalce, saj je prebolevala hudo virozo.

Arhiv Zvezde
Bolezen ni prizanesla niti tako zapriseženi planinki, kot je Marjeta Klemenc.

Toda namesto da bi jo zdaj spet zdravo videli na televizijskih zaslonih, je kot strela z jasnega udarila novica, da je 46-letno voditeljico zadela možganska kap. Vest je toliko bolj presenetljiva, ker svetlolaska velja za eno najbolj športnih in telesno izjemno dobro pripravljenih novinark na nacionalki, ki prisega na planinarjenje. Verjetno je prav njena odlična telesna pripravljenost pripomogla k temu, da bo lažje in hitreje okrevala, saj se zdaj, kot pojasnjuje sama, počuti že precej bolje.

Prej pa je bila, kot nam je povedala, tri mesece hudo utrujena, potem pa v Dražgošah, od koder je poročala, »nenadoma nisem več znala povedati teksta, ki ga znam kadar koli na pamet«. Na vso srečo jo je dobro odnesla, čeprav ima trenutno še nekaj težav s spominom, branjem in pisanjem.

Čim prej je hotela iz bolnišnice, da ima lahko svoj ritem, še najbolj pa jo pravzaprav moti, da ne more delati: »Vse gre počasi, najhujše pa je, ker ne morem delati. Za ves mesec sem načrtovala prispevke! Morda je komu fino, če ne dela, meni pa tak prisilni počitek ni prav nič fajn.« Kljub temu klena Tržičanka ohranja dobro voljo in humor, ki ji poleg hčere pomaga okrevati.