Zabava

Adele s prepovedjo nad Donalda Trumpa

Nejc Simšič
3. 2. 2016, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slavna pevka Adele je bila pred kratkim šokirana, ko je izvedela, da je ameriški republikanski predsedniški kandidat Donald Trump njeno glasbo uporabil v svoji kampanji, zato se ga je lotila s prepovedjo.

BBC Guy Levy
Adele je besna na Donalda Trumpa, zato mu je prepovedala uporabo pesmi v svoji kampanji.

Donald Trump očitno res misli, da lahko počne, kar hoče. Potem ko je v preteklih mesecih v svoji predsedniški kampanji brez dovoljenj uporabil skladbe že kar nekaj znanih glasbenikov in skupin, je zdaj brez dovoljenja posegel še po dveh Adelinih skladbah, kar pa britanski pevki nikakor ni pogodu.

Profimedia
Adele bo pravico iskala na sodišču.

Morda je v zasebnem življenju Donald Trump resda oboževalec Adele – ne nazadnje se je konec minulega leta udeležil njenega koncerta v slovitem newyorškem Radio City Music Hallu, a to mu nikakor ne daje pravice, da kar tako, meni nič, tebi nič, uporablja njeno glasbo na političnih shodih, kjer nagovarja množice, naj volijo zanj, so si enotni pevkini oboževalci, kar so jasno zapisali na družbenih omrežjih.

Reuters
Donald Trump je poskrbel za nov škandal – razjezil je trenutno najbolj priljubljeno pevko na svetu.

Trump si je namreč »izposodil« dve njeni skladbi, in sicer Rolling in the Deep in Skyfall, kajti deli besedil očitno sporočajo prav to, kar želi sam sporočiti svojim volivcem.

Reuters
Trump se požvižga na avtorske pravice.

A njegovo početje ni vznemirilo le oboževalcev, temveč tudi Adele. Njeni menedžerji so tako nemudoma, ko jim je novica o Trumpovem početju prišla na znanje, stopili v stik z njegovimi predstavniki in dali jasno vedeti, da tega preprosto ne more početi.