Zabava

Lady Gaga se mu bo poklonila

STA
3. 2. 2016, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pop zvezdnica Lady Gaga je napovedala, da se bo na podelitvi nagrad grammy, ki bo potekala 15. februarja v Los Angelesu, poklonila nedavno preminuli legendi in pionirju glam rocka Davidu Bowieju z "izkustvenim poklonom".

Lady Gaga je v preteklosti že večkrat omenila, da jo je Bowie vedno navdihoval.

"Šlo bo za večsenzoričen poklon neverjetnemu umetniškemu duhu legende in za premislek o njegovi neverjetni ustvarjalnosti," so sporočili iz akademije, ki grammyije organizira.

Lady Gaga je v preteklosti že večkrat omenila, da jo je Bowie vedno navdihoval. "Je kot nekakšen vesoljski princ. Vsako jutro, ko se zbudim, pomislim, kaj bi storil Bowie," je dejala v oddaji z Alanom Carrom.

Zvezdnica se bo na podelitvi s pesmijo Til It Happens To You za dokumentarec o spolnih napadih na ameriških univerzah The Hunting Ground potegovala za nagrado za najboljšo pesem za vizualne medije.

Poleg nje bodo na prireditvi med drugim nastopili še Adele, Kendrick Lamar, James Bay, Ellie Goulding in Carrie Underwood.

Bowie, ki je umrl le dva dni po 69. rojstnem dnevu, je bil za grammyija nominiran 11-krat, a je osvojil le enega, za videospot Jazzin' for Blue Jean leta 1985. Leta 2006 je dobil nagrado za življenjsko delo.

Poklonili se mu bodo tudi na podelitvi nagrad brit 24. februarja. Podrobnosti sicer še niso znane, a mediji ugibajo, da naj bi sodelovali Noel Gallagher, Bono, Adele in Damon Albarn.