Zabava

Milan In Štefka Kučan sta se zavrtela

ns
19. 1. 2016, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Člani Lions klubov v Sloveniji so že devetnajstič organizirali veliki Lions ples, na katerem ni v ospredju zgolj srečanje članov, temveč dobrodelnost.

Marko Vavpotič
Veliki Lions ples se je že devetnajstič zapored odvil v prijetni, plesni atmosferi s humanitarno noto.

Veliki dobrodelni Lions ples, tradicionalna družabna prireditev v organizaciji Lions kluba Ljubljana, vsako leto sredi januarja v Cankarjevem domu zbere največje število prijateljev lionizma.

Družabni del s plesom, srečelovom in tematsko dobrodelno prodajno razstavo izdelkov poskrbi za to, da se povabljeni gostje radi vračajo in plešejo. 

Lions plesi, ki povabljence razveseljujejo z atraktivnim kulturnim programom v Gallusovi dvorani, že po tradiciji veljajo za dobrodelno prireditev, kjer člani srečanje izkoristijo tudi za sproščeno druženje in ples ter pokažejo lepe večerne obleke. A v ospredju, kot vsako leto doslej, je humanitarna nota. In letos so se lionsi še posebej osredotočili na boj proti lakoti. Donacije, ki so jih zbrali s pomočjo posameznikov, so namenili Zavodu Pod strehco, z ljudsko kuhinjo v Ljubljani za Sklad toplih obrokov; CUDV Dolfke Boštjančič, Draga, Ig za čim hitrejšo vzpostavitev varstveno-delovne enote na Vodnikovi cesti v Ljubljani in Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Ljubljana za nakup nujne opreme za njihove člane.

3000 evrov dodatno zbranih sredstev tega večera bodo v prihodnjih mesecih podelili čakajočim na pomoč, ki jih je žal vse več. 

Zagotovo so člani Lions klubov v Sloveniji dokazali, da se dobrodelnost in zabava lahko zlahka združita.