Slovenija

Dobrodelni koncert za Tino

Sašo Avramovič
7. 9. 2015, 20.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tini Krstič so odkrili maligni možganski tumor. Odločila se je za zdravljenje na Hrvaškem, za operacijo pa je potrebno doplačati 3800 evrov. 3000 evrov bodo skušali zbrati na dobrodelnem koncertu.

osebni arhiv Tine Krstič

Bolezen ne izbira. Tini Krstič, ki je po poklicu gostinski tehnik in dela v enem izmed barov in trafiki v Laškem, so zdravniki pred časom odkrili maligni možganski tumor. »Ker je v Sloveniji že samo za slikanje glave in za magnetno resonanco potrebno čakati najmanj dva meseca, sem se odločila za zdravljenje na Hrvaškem,« sprva opisuje Tina.

osebni arhiv Tine Krstič

Doplačati bo potrebno 3800 evrov

In glede na to, da se je odločila za zdravljenje pri naših južnih sosedih, se je, kot pravi, začel »boj« s slovenskim zdravstvenim zavarovanjem. »Operacijo bo potrebno doplačati v znesku 3800 evrov, od tega pa mi manjka še 3000 evrov. Ker sem še vedno v postopkih zdravljenja in posvetov, zaenkrat še ne vemo, ali bo operacija laserska ali ne, v vsakem primeru pa bo potrebno doplačilo.« Tina mora že zdaj za vsak pregled doplačati, dejala pa je, da bo kasneje, ko bosta zdravljenje in operacija končana, podala vlogo za povrnitev stroškov na zdravstveno zavarovanje pri nas.

osebni arhiv Tine Krstič

»Odnos je prijaznejši«

Sogovornica opisuje, da se je, glede na to, da ima v Sloveniji slabe izkušnje, odločila za zdravljenje na Hrvaškem. »Že sam odnos do pacientov je na Hrvaškem prijaznejši in ni se ti treba razburjati za vsako napotnico, ki jo potrebuješ.« Ideja o dobrodelnem koncertu se je sicer porodila med njenimi prijatelji, ki ji poleg njenih domačih in sodelavk v trafiki in v baru tudi pomagajo pri organizaciji koncerta. Slednji bo na sporedu v petek, 18. 9. 2015 na občinskem dvorišču v Laškem. »Nastopili bodo Drugo dugme, Igor Grofelnik, Razigrani muzikantje in DJ Matjaž, program pa bo povezovala Janja Ulaga. Denar se bo zbiral v skrinjici za prostovoljne donacije in od prodaje pijače. Skrinjica je sicer že zdaj postavljena v baru Zgodba in trafiki 3dva v Laškem, kjer delam,« zaključuje Tina, ki upa, da se bo dobrodelnega koncerta udeležilo čim več ljudi.

M24