Zabava

Kdo so najslabši v filmski industriji?

ns
19. 1. 2016, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če imamo najboljše filme, imamo tudi najslabše, enako velja tudi za filmske nagrade. Na eni strani so prestižni zlati oskarji, na drugi strani pa nadvse kisle zlate maline.

Arhiv Svet24
Najbolj pričakovani film lanskega leta, Petdeset odtenkov sive, si je prislužil največ nominacij za zlate maline, kar pomeni, da je tudi najslabši film lanskega leta.

Zlate maline so začeli podeljevati leta 1980, služijo pa kot nasprotje hollywoodskim oskarjem. Organizatorji na podelitev vsako leto povabijo vse nominirance v vseh kategorijah najslabših, a skoraj nikoli se ne zgodi, da bi kdo od zvezdnikov tudi prišel na podelitev – veliki in predvsem v zgodovino zapisani izjemi sta bili igralki Sandra Bullock in Halle Berry; slednja je na oder po zlato malino prišla z oskarjem v roki in iz podelitve naredila šov ter sebi koristno samopromocijo, saj so ji za ta korak čestitali mnogi.

No, letos so si največ nominacij za zlate maline prislužili filmi Fantastični štirje, Jupiter v vzponu in Petdeset odtenkov sive, na seznamu najslabših filmov pa so tudi Piksli.

Na nagrado za najslabšega igralca lahko računajo Johnny Depp, Jamie Dornan, Adam Sandler ter Channing Tatum, ki se s svojo vlogo v filmu Jupiter v vzponu res ne more pohvaliti. Enako bi lahko rekli za njegovo soigralko Milo Kunis. Visoko kotira tudi Dakota Johnson iz Petdeset odtenkov sive, potem pa imamo na seznamu še Katherine Heigl, Jennifer Lopez in Gwyneth Paltrow.