Zabava

Največje poroke na Balkanu

M.V.
28. 11. 2015, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zadnje dni so mediji polni poročanj v povezavi s poroko Severine in Igorja Kojića, saj je njuno slavje v Beogradu bolj kot na intimen obred dveh zaljubljencev spominjalo na predstavo, a čeprav sta mladoporočenca za svojo poroko izbrala vse najboljše, to ni bila edina poroka na Balkanu, ki je dvigovala prah!

youtube
Poroko Lepe Brene in tenisača Slobodana Živojinovića še vedno opisujejo kot največjo in najbolj glamurozno poroko na Balkanu.

Nedvomno sta Severina in Igor pripravila slavje, ki ga 612 gostov, med njimi ogromno pomembnih obrazov iz sveta zabave, športa in politike, še dolgo ne bo pozabilo, a dejstvo je, da pevka in športni menedžer nista ne prva ne zadnja balkanska estradnika, ki sta svoj obred spremenila v pravo predstavo. Med prvimi, ki je svojo poroko spremenila v medijski cirkus, je bila srbska pevka Lepa Brena, ki se je leta 1991 poročila s teniškim asom Slobodanom Živojinovićem. Par je usodni da dahnil v takrat najbolj prestižnem beograjskem hotelu, na slavju pa se jima je pridružilo 500 gostov. Brena je nosila poročno obleko Diorja, poročna priča njenega moža pa je bil sam Boris Becker.

Nole in Iva Majoli poskrbela za šov

Podobno glamurozno je v zakon vstopil tenisač Novak Djoković - Nole, ki se je poročil na plaži Sveti Štefan, v intimni družbi 140 povabljencev, med katerimi je bil prav tako Becker, ki je Novakov trener. Medijem je bil vstop na poroko prepovedan, Noletova nevesta Jelena pa je blestela kljub temu, da je bila visoko noseča. Fotografije s poroke je par prodal eni od revij, izkupiček od prodaje pa podaril v dobrodelne namene. Tudi hrvaška tenisačica Iva Majoli je poskrbela za okus Hollywooda na Balkanu, ko je večno zvestobo obljubila Stipetu Mariću. Par se je naokoli vozil v rolls-royceu, v cerkvi jima je pela Josipa Lisac, na zabavi pa Tony Cetinski.