Zabava

Tomaž Ahačič Fogl - Vsi so peli zanj, on je ganjeno jokal

KŠ / MV
20. 11. 2015, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Fogl, tu smo zate, vsi skupaj stojimo na tem odru zate! Slovenski glasbeniki so pokazali, kako veliko srce imajo, skupaj stopili tudi na veliki oder Tivolija in zapeli za prijatelja, katerega glas je obmolknil za vedno.

Verjetno najbolj srce parajoč del večera je bil nastop Ahačičeve hčerke Anje, ki mu je zapela pesem skupine Muff, Naj sije v očeh. In Tomaževe oči so sijale. »Predragi moji prijatelji in prijateljice... Minil je spet en krasen večer v vaši prelepi družbi..spet smo se smejali ..malo jokali..a namen je bil pravi...vsi ..vključno z menoj..smo odšli iz dvorane Tivoli polni optimizma in pozitivne energije...« je Tomaž zapisal na svojem facebooku in se na ta način zahvalil vsem, ki mu stojijo ob strani.

Zgodba gorenjskega glasbenika Tomaža Ahačiča je segla v srca Slovencev, ki so spet dokazali, kako velik vpliv na svet okoli sebe imamo, če združimo moči za dober namen. Po razprodani dvorani v Tržiču, kjer se je zgodil prvi dobrodelni koncert za bolnega pevca, se je podobna zgodba ponovila tudi v ljubljanski Hali Tivoli. Tokrat so na odru med drugimi prepevali tudi Šank Rock, Daša Gradišek, Andrej Šifrer, Frenk Nova, skupina Kingston, skupina Calypso, Manca Špik in Rebeka Dremelj. Prav vsi so bili ganjeni nad vztrajnostjo in odločnostjo Ahačiča, ki je na koncert znova prišel po kemoterapiji, zbral vso moč in spremljal ganljive nastope svojih kolegov, ki mu poleg družine in prijateljev požrtvovalno stojijo ob strani.

30 izvajalcev in 18 tisočakov
Tudi drugi dobrodelen koncert je organiziral član zasedbe Calypso, Domen Kuralt, četrtkov glasbeni dobrodelni koncert pa je trajal dobri dve uri in pol. Nastopilo je več kot 30 izvajalcev, ki so se seveda vsi odrekli honorarju, nastopajočih pa bi bilo lahko še bistveno več, a se zaradi časovne omejitve niso uspeli dogovoriti z vsemi. Prireditev je tako kot v Tržiču povezoval Boštjan Romih, za Fogla pa so tokrat zbrali 18 tisoč evrov, ki mu bodo v pomoč pri poravnavi stroškov preživetja, saj glasbenik zaradi izgube glasu nikoli več ne bo mogel delati to, kar ga najbolj osrečuje.