Zabava

Lea Filipovič: »Čez 30 let bi se rada še vedno smehljala s TV-zaslonov«

Mojca Vakselj
19. 11. 2015, 20.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na TV3 so pred dvema tednoma začeli predvajati novo oddajo Moj dan, ki jo lahko gledamo vsak dan od ponedeljka do petka. Vsak dan je pred kamerami drug voditelj, mi pa smo pod drobnogled vzeli petkovo voditeljico, 24-letno Leo Filipovič.

osebni arhiv
Lea Filipovič

Lea, za vse, ki te še ne poznajo, se prosim opiši v petih stavkih …

Sem energična in strastna punca. Čeprav bi marsikdo rekel, da sem še tako mlada, se počutim izredno zrela za svoja leta. Morda je krivo to, da mi je kot majhni punčki umrl oče in sva z mamo ostali sami. Trudim se živeti po načelu, da naj bi človek v življenju vse delal s srcem, ljubeznijo in dobro voljo. Veselim se življenja in vem, da ima zame pripravljene še velike stvari.

Trenutno te lahko gledamo kot voditeljico oddaje Moj dan, zakaj te je koncept pritegnil?

Moj dan je krasna oddaja, snemamo vsak petek v živo, kar je odlična priložnost, da gledalci začutijo energijo med gosti in mano. Gre za sproščeno pogovorno oddajo in to je tisto, kar mi je bilo takoj in tudi najbolj všeč.

osebni arhiv
Lea Filipovič

Kakšen izziv ti ta oddaja predstavlja?

Ker sem hkrati odgovorna urednica in voditeljica petkove oddaje, me čaka čez teden veliko dela z izbiro ter organizacijo gostov. Pripraviti je treba vprašanja, se dogovoriti, o čem bo tekel pogovor, nato pa v petek oddajo še odvoditi. V celotnem procesu zares uživam in mislim, da gledalci to začutijo vse do njihovih naslanjačev.

Kako pa je običajno videti tvoj dan?

Moj običajen dan je zelo običajen. Zjutraj nekaj pojem, in če se le da, vedno malo potelovadim. Rada tečem, in ker imamo letos res lepo jesen, jutra večkrat izkoristim za tek. Nato sledijo e-maili in klici, povezani bodisi z oddajo bodisi z raznimi prireditvami, ki jih vodim čez teden. Hvaležna sem za tiste dni, ko lahko jem kosilo doma, ker moja mama res dobro kuha. Večere pa po navadi preživim ob kakšni knjigi ali si ogledam del kakšne napete serije.

Od kod ljubezen do televizije in kamer in kje se vidiš čez pet let?

Odkar pomnim, sem rada nastopala. Spomnim se, kako sem kot triletna punčka pripravila cel glasbeni šov za družino kar na domači kuhinjski mizi. To je bil moj oder in od takrat sem vedno nastopala. Najprej na šolskem odru, pozneje na odrskih deskah, danes pred televizijskimi kamerami. Res uživam v svojem delu in čez pet, deset in še čez trideset let si želim, da bi se še vedno smehljala gledalcem s televizijskih ekranov. 

osebni arhiv