Zabava

Bo različnost pomagala ali ne?

Sonja Javornik
9. 11. 2015, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Tina Gorenjak je ena od petih žensk, ki navdušujejo v predstavi Priznam, ki govori o tem, kako se ženske spominjajo pomembnih dogodkov iz zgodovine. Tokrat je tudi za nas imela veliko priznanje – igralke so si med seboj tako različne, da Tina ni prepričana, ali je to vedno najbolje.

Promo foto
Tina Gorenjak

Se spomnite, kako ste se spoznali s soigralkami iz predstave Priznam?

Z Aleksandro se poznava najdlje. Sodelovali sva pri projektu, ki smo ga delali v Celju, ko sem bila še na igralski akademiji. Vendar se po tem projektu skorajda nisva več srečali, do predstave Priznam. Z Marijano in Zvezdano smo se spoznale pri predstavi 5žensk.com. Glede na to, da smo to predstavo odigrale rekordnih štiristokrat, kar je pomenilo tudi cel kup vaj, skupnih voženj na predstave, čakanj med eno in drugo predstavo (kakšen dan smo imele tudi dve), smo se res dodobra spoznale. Obe prijateljstvi in sodelovanji z obema sta zame nekaj neprecenljivega. Z Majo Martino sem se spoznala pri mojem avtorskem projektu Prava dekleta, ko je naredila »vskok« za eno izmed vlog, saj je igralka (Lea Sobočan), ki sem jo izbrala za to vlogo, odšla na študij v tujino. Zanimivo, v predstavi se je prav ta lik odločil, da gre v tujino, in to se je med študijem zgodilo tudi v resnici … Z Zvezdano sem tudi pri tem projektu nadaljevala sodelovanje – bila je režiserka predstave. Naše ustvarjanje je bilo lepo in prijetno in je vodilo v čudovito prijateljstvo.

Promo foto

Kaj soigralke povezuje? V čem ste si različne?

Zelo smo si različne. In če želite, da kaj čisto zares priznam, je moje priznanje to, da se tolikšna različnost med študijem, vsaj po mojem mnenju, ni pokazala za najboljšo. Če bo ta različnost pripomogla k temu, da bo predstava Priznam zanimiva, pa je to okej!

Ali pogrešate kaj moške energije v tem povsem ženskem projektu?

Neeee, saj imamo čudovitega in izjemno talentiranega ter uspešnega režiserja Nikolo Zavišiča in skladatelja ter pianista Davorja Hercega, nad katerega znanjem, sposobnostjo improvizacije in neverjetno ustvarjalnostjo sem več kot navdušena.

Bi rekli, da znamo ženske stopiti skupaj?

Ne vem. Ves čas hočem verjeti, da znamo. In velikokrat znamo. Velikokrat pa žal tudi ne in smo (so) si druga drugi velike nasprotnice. Meni se zdi to grozno.

Ali vam je kdaj žal, da se niste rodili kot moški?

Ko sem bila mlajša, mi je bilo. Odkar sem mama, mi ni. Cenim svoje življenje in vse, kar mi je dano. Vse bolj se zavedam svoje ženstvenosti, počasi jo začenjam ceniti in v njej uživati z vsem svojim bitjem.