Slovenija

Porodnišnico lepšal tudi župan

Polona Krušec
9. 11. 2015, 21.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Oddelek, na katerem slišijo največ otroškega joka, je pretekli konec tedna dobil nove barve. Slikopleskarji so mu namreč vdahnili novo podobo, ki so jo dosegli s kar 600 litri barve.

MONG
Pleskarji so lepšali porodnišnico.

Radovedno so v soboto v bolnišnici v Šempetru vsi pričakovali dobre gospe in gospode, ki so se prostovoljno pod okriljem in koordinatorstvom Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica zbrali, da bi prebarvali stene porodnega oddelka.

Stopili so skupaj 

Gre za akcijo, v kateri so se povezali slikopleskarji več območnih zbornic, Ajdovščine, Tolmina, Idrije, Sežane, pomagali pa so tudi drugi prostovoljci. Pobuda za to pozitivno gesto je zaživela že pred letom dni, ko so želeli tam pripraviti obrtniško tekmovanje, kar pa jim ni uspelo. Takratna neuspela akcija je uresničitev, sicer v nekoliko drugačni obliki, doživela s tem projektom.

Dela, ki so morala biti opravljena v samo enem dnevu, so potekala pod vodstvom Jerneja Goloba in po grafični podobi Marka Vojvodića, opravilo pa jih je kar 35 imenitno razpoloženih obrtnikov. Zagrizeno so poprijeli za delo in tudi pravočasno zaključili.

MONG
Pomagal je tudi Matej Arčon.

Pomagali tudi sponzorji

Čakala jih je prenova podobe kar 1500 kvadratnih metrov površin. Porabili so 600 litrov barve v večinoma pastelnih odtenkih. Vsaka soba na oddelku ima svojo zgodbico – unikatno podobo. Na srečo je pri dobavi materiala za izvedbo projekta pomagalo nekaj donatorjev in drugih sponzorjev.

Slikopleskarjem so na pomoč priskočili tudi drugi prostovoljci, ki so najprej pripravili prostore, po zaključku pleskarskih del pa jih tudi očistili. Med njimi je bil tudi župan mestne občine Nova Gorica, Matej Arčon, skupaj z ženo Martino, ki je častna pokroviteljica porodnišnice. Direktorica Območne zbornice Nova Gorica Boža Loverčič Špacapan je bila tako kot vsi z gesto in končnim izdelkom izjemno zadovoljna.