Zabava

To je slovenski Imperij

9. 11. 2015, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Skupina Imperij je začela nastajati konec leta 2013, ko je bobnar Julij Klemenc začel iskati člane za svoj novi band … Sedaj nam ponosno predstavljajo svojo novo skladbo.

Mogoče bodo debate zdaj tekle v drugo smer, saj je skupina dobila novo članico, klaviaturistko Katarino.

"Katarina, dobrodošla v skupini! Lahko pa poudarimo, da še vedno iščemo basista - prijatelja, entuziasta, polnega idej, na kratko takšnega, ki ne bo imel v glavi le: NE VEM!"

--- skupina Imperij

Po polletnem trudu je iskanje obrodilo sadove in skupina je bila spomladi 2014 v polni postavi. Kmalu so posneli svoj prvenec z naslovom Strast. Posneli so ga jeseni 2014 v studiu Julka´s place, za produkcijo pa je poskrbel Toni Jurij. Zanjo so posneli tudi odličen videospot v režiji Mihe Kokalja.

Kmalu so se v skupini zaradi različnih pogledov na delovanje in ustvarjanje zgodile velike kadrovske spremembe. Spomladi 2015 je novi kitarist postal Peter Horvat, frontman je postal pevec in kitarist Jure Salobir, na bobnih je ostal Julij Klemenc, medtem ko so basista in klaviaturista še iskali.

Fantje so se sami zakopali v delo in kmalu so se videli tudi rezultati. Posneli so namreč novi singel z naslovom Ne vem, hkrati pa posneli tudi videospot. Tudi tokrat so se zanesli na že preizkušeni recept ter sodelovali s Toni Jurijem ter Miho Kokaljem.

Še pred izidom skladbe Ne vem, je band dobil okrepitev – na klaviaturah se jim je pridružila Katarina Kurtjak.



Predstavljajo videospot za skladbo Ne vem

Nekaj o skladbi Ne vem

"Vse skupaj se je začelo, ko smo imeli osnutek melodije. Vprašali smo se kakšno bo besedilo in kakšen bo naslov pesmi, pa smo vsi nekako rekli: »NE VEM!«. In pri tem naslovu je ostalo. Je pa zanimivo kakšne poglede dobivaš, ko se pohvališ, da imamo nov singel in te ljudje vprašajo po naslovu, odgovoriš pa z Ne vem.

Pesem je nekakšen plod medsebojnega spoznavanja. Glede na to, da smo ustvarjali sami moški in da debata pade tudi o dekletih, je rezultat jasen. Tako hitro pride do zaključka, da punca ne ve kaj bi rada in posledično vsi sočustvujemo s fantom, ki je še vedno zaljubljen in pripravljen narediti vse za vezo. Hkrati pa predvidevamo, da se lahko v pesmi najde velika večina zaljubljencev, kjer v zvezi malo škripa. Pesmi nismo definirali zaključka in pustili odprte možnosti, da se pobotata ali pa …"