Zabava

Eroika pripravlja nov album

Nejc Simšič
8. 11. 2015, 23.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Trio Eroika, ki veljajo za slovenski Il Divo, so zadnji album Življenje izdali pred štirimi leti, kmalu pa bodo začeli snemanje nove zgoščenke. Na njej se bodo znašle predvsem priredbe tujih in domačih uspešnic, morda pa tudi kakšna nova avtorska skladba.

Facebook
eroika

Da se projekta niso lotili že prej, je kriv predvsem njihov natrpan urnik. Vsak izmed članov se namreč ukvarja z različnimi projekti in tako včasih enostavno zmanjka časa za Eroiko. Z videospotom za prvo avtorsko skladbo Fortuna pa so želeli opozoriti, da so še vedno tu: »Na neki način smo želeli oboževalce opomniti, da smo aktivni. Na ta način vzpostavimo dialog z našo publiko,« je povedal član skupine Matjaž Robavs.

Trije izjemni vokalisti so videospot za špansko skladbo posneli na mrzlem drsališču. “Snemali smo v smokingih. Vse mora biti zelo elegantno in tako, kot da snemaš to pri 25 stopinjah v dnevni sobi. Bil pa je led,” je razložil Robavs. Mrzle in vlažne delovne pogoje so lažje prestali, ker: “Ekipa je bila super, tako da so nas dali vsakih petnajst minut malo pogreti, nato pa smo se vrnili v hladilnik.”

Lidija Mataja
Eroika

Skladba Fortuna je prva avtorska skladba, namenjena Eroiki. Pod njo se podpisujejo Sašo Fajon, Alberto Zeppieri in Patrik Greblo. Napisana je v španščini, sicer pa Eroika poje tudi v italijanščini in slovenščini, ki je domači publiki še vedno najbližje: “Zdi se mi, da se publike najbolj dotaknejo predelave uspešnic v slovenskem jeziku.”