Zabava

Koli končno razkril recept za wander štrudl

Tamara Pirih
1. 11. 2015, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Čeprav velja Koli, pevec skupine The Drinkers, za enega največjih slovenskih rokerskih zabavljačev, zna biti tudi zelo nežen, subtilen in gospodinjski.

Svet24
Koli pred mizo, obloženo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka

Kolijevi prijatelji znajo povedati, da je izjemen gostitelj, zato njegovih povabil na kulinarične zabave nikoli ne zavrnejo. Priljubljeni pevec namreč skupaj s svojo srčno izbranko Janjo pripravlja gostije, ki jih gostje zlepa ne pozabijo.

Koli, drink 'n' roll kuhar in pek: »Najbolj pomembno je, da hrano pripravite z ljubeznijo. Tam se namreč skriva tista dodana vrednost, o kateri govorijo moji gostje.«

Poleti so na sporedu najrazličnejše specialitete z žara, pozimi pa Koli svoje goste razvaja z najrazličnejšimi dobrotami, ki ogrejejo še tako premrle brbončice, da zaplešejo v božanskih ritmih najbolj slastnih okusov. Mednje sodi tudi znameniti Kolijev wander štrudl, za katerega pravijo, da se v ustih kar topi. In kakšen je recept za to nepozabno dobroto? Koli ga doslej ni izdal nikomur, tokrat pa se je na naše prigovarjanje vendarle omehčal in razkril svojo skrbno varovano skrivnost. 

Svet24
Sestavine dodaja s prefinjenim občutkom.

Kolijev wander štrudl

Potrebujete:

- listnato testo, tisto v roza embalaži, dva paketa ...

- 13 zelenih ali pa rdečih jabolk

- skuto – eno skodelico (menda 500 g)

- kislo smetano (menda 500 g)

- 7 jajc

- rjavi sladkor

- cimet

- eno celo margarino

- ene črne kroglice ... ne povem ...

- valjar

- pekač

- štedilnik

Pevec Drinkersov ni samo kralj rokerskih žurov, temveč je tudi prava zvezda kulinaričnih zabav.

Priprava:

Zmešajte skuto, smetano, sedem jajc in rjavi sladkor, naribajte jabolka in zvaljajte testo. Najprej nanesite skutino mešanico, nato dodajte ribana jabolka, jih potresite s kroglicami (ne povem, kakšnimi), posujte s cimetom in z rjavim sladkorjem. Vse skupaj položite v vročo pečico in pecite približno 45 minut. Pojejte čim prej, preden kdo pride od kod domov.

Svet24
Tako je videti Kolijev wander štrudl - naravnost iz pečice.