Zabava

FOTO: Stoječe ovacije za vrhunski plesni spektakel

Alesh Maatko
19. 10. 2015, 15.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Michael Flatley, ki je pred dvajsetimi leti prvič ponesel irski ples v izjemne koreografije, z novo brezčasno legendo o boju med dobrim in zlim še vedno navdušuje in polni velike dvorane.

Marko Vavpotič / M24

Marko Vavpotič / M24.si

V ganljivem uvodnem spektaklu je Michael Flatley občinstvo popeljal na potovanje od tam, kjer je začel – s sanjami, ki se lahko vedno uresničijo. Glavni lik Mali duh s svojo gimnastično odličnostjo zvabi občinstvo v zgodbo, kjer Don Dorcha postane še močnejši in še bolj neusmiljen kot kadarkoli doslej. Vprašanje, ki se poraja gledalcu, je: ali ga lahko Lord še vedno premaga? Odgovor je hollywoodsko predvidljiv, pot do cilja pa je nekoliko drugačna.

TRADICIJA IN SODOBNI PRISTOP

Lord of the Dance, najbolj obiskan spektakel na svetu, je v Slovenijo pripeljal organizator vrhunskih eventov event24, dogodek pa je potekal s podporo medijev skupine Media24.

Občinstvo znova spremlja irski plesni šov z novimi raznobarvnimi kostumi, ki jih – enkrat manj, drugič bolj – tako plesalke kot plesalci odvržejo. Tradicionalne irske melodije so prepletene s sodobnimi ritmi, napeto zgodbo, ki vsebuje različne plesne sloge, pa trikrat prijetno umiri pop pevka Nadine Coyle (Girls Aloud), in sicer z izvirnimi pesmimi skladatelja Gera Fahyja. Nevarne igre so toliko bolj resnične tudi zaradi

najsodobnejše vizualne tehnologije, novega zvoka in koreografije, plesalci, stari od 18 do 34 let, pa se tokrat pojavijo v vlogah menihov, robotov, baletnih plesalk ter na koncu kot šov plesalci. Spektakel Lord of the Dance se je z novo zgodbo uspešno vrnil v Slovenijo, občinstvo pa je na koncu ustvarjalce nagradilo s stoječimi ovacijami.