Črna kronika

Lord of the Dance nagrajuje: Vročica irskih plesov zajela Slovenijo!

nn
28. 9. 2015, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pred najbolj obiskanim spektaklom na svetu Lord of the Dance je navdušenje nad irskimi plesi preplavilo vso Slovenijo. Svetovni spektakel se je moral zaradi velikega povpraševanja že preseliti v Center Stožice, polnijo pa se tudi plesne šole.

NAGRADNA IGRA:
PRIPLEŠITE SI VSTOPNICO ZA SVETOVNI SPEKTAKEL LORD OF THE DANCE!
Preizkusite se v plesu in nam pošljite 10s posnetek, kako plešete (ni nujno, da irski ples!) na info@event24.si. Se splača, med vsemi posnetki bomo izžrebali srečneža, ki bo prejel 2 brezplačni vstopnici za najbolj obiskan spektakel na svetu Lord of the Dance in ga objavili na Facebook strani event24.

Nad »lorodomanijo«, kot so jo poimenovali mediji, pa niso imuni niti aktualovci. Nad irskimi plesi se je navdušil tudi voditelj Matej Kirn Starič in sprejel nemogoč izziv – sklenil je, da bo v samo treh urah postal mojster teh več kot 2000 let starih plesov.

Podal se je naravnost v Šolo irskega plesa, kjer mu je prijazna in predvsem zelo potrpežljiva vaditeljica Katja Granda pokazala osnovne korake in obrate. Najprej se je bilo treba dobro ogreti, potem pa so se začeli prvi koraki, z njimi pa tudi težave. Matej je priznal, da je imel na začetku nemalo težav in da so bili trenutki, ko je hotel plesne čevlje zagnati v kot, saj je ples res drugačen od vseh drugih.

»Ampak ko enkrat padeš noter, sploh ni več težko, ples kar sam steče kot namazan!« je povedal Matej, ki mu je uspelo, da je samo treh urah iz popolnega neznalca napredoval v pravega plesalca irskega plesa. Še več, vaditeljica Katja ga je ob koncu dneva celo pohvalila, da med najbolj talentiranimi učenci! Če zmore Matej (njegove vragolije si poglejte v spodnjem posnetku), potem zmorete tudi vi!