Kultura

FOTO: Spektakel Lord of the Dance se seli v Stožice!

nn
24. 9. 2015, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zaradi velikega zanimanja se najbolj obiskani plesni spektakel na svetu, Lord of the Dance, ki je pred tremi leti že navdušil Slovenijo, seli v dvorano Stožice.

Lordomanija je dodobra zajela Slovenijo. Že dvajset let je minilo, odkar je genialni Michael Flatley irski ples v spremstvu dovršene koreografije ter osupljivih zvočnih in vizualnih učinkov prvič ponesel na svetovne odre, a spektakel še vedno in vse bolj ruši rekorde po vsem svetu. Tokrat k nam prihaja z novo predstavo Nevarne igre, ki velja celo za še bolj dramatično in dovršeno od prejšnje! Slišati je neverjetno, sploh če se seznanite s zanimivo statistiko, s katero se lahko pohvali ta edinstvena svetovna uspešnica.

ZANIMIVOSTI O SPEKTAKLU

Da je plesni šov res velik spektakel, potrjuje tudi dejstvo, da si ga je ogledalo več kot sto milijonov ljudi v 67 državah, da je bil v londonskem Coliseumu razprodan v štirih zaporednih tednih, medtem ko je bil v Avstraliji razprodan v samo desetih dneh, prodali pa so četrt milijona vstopnic.

V Južni Afriki je podrl vse prodajne rekorde, v londonski Wembley Areni so našteli 21 rekordno razprodanih predstav. Celoten šov si je zamislil in koreografiral Michael Flatley, ki s 35 udarci na sekundo z nogo ohranja Guinnessov svetovni rekord »človeka z najhitrejšimi nogami na svetu«, vsaka predstava pa ima na odru najmanj 40 plesalcev, gledalci lahko vidijo in slišijo natančno 151.200 udarcev s plesnimi čevlji. Če ne verjamete, se lahko že kmalu prepričate na lastne oči.

Novo predstavo Lord of the Dance z naslovom Nevarne igre, ki obeta še osupljivejši spektakel in dovršeno koreografijo, boste lahko videli v nedeljo, 18. oktobra, ob 19.30 v Centru Stožice v Ljubljani. Edinstvenega dogodka zares ne gre zamuditi.