Zabava

Zvezdnica naj bi bila plod afere njene mame z družinskim prijateljem

U.K.
1. 10. 2015, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

1. oktobra 1935 se je v Veliki Britaniji rodila ena najbolj legendarnih filmskih igralk, ki se je pozneje podala tudi v režiserske vode.

Youtube

Julia Elizabeth Andrews, bolje znana kot Julie Andrews, je v svoji bogati igralski karieri osvojila tako rekoč vse. Za svoje delo je prejela nagrade oskar, zlati globus, emmy, grammy, BAFTA, people's choice award, theatre world award in screen actors guild award.

Andrewsova je zaslovela, ko jo je očim predstavil Valu Parnellu, katerega podjetje Moss Empires je nadziralo najuglednejše dogodke v Londonu. 

Julie Andrews je v Veliki Britaniji pela in igrala že v otroštvu, na Broadwayu se je prvič pojavila leta 1954, in sicer v muzikalu The Boy Friend, pozneje pa je zaslovela z drugimi gledališkimi igrami, kot sta My Fair Lady in Camelot, ter glasbenimi filmi, kot sta Mary Poppins (1964), za katerega je prejela oskarja v kategoriji za najboljšo glavno igralko, in Moje pesmi, moje sanje (1965) – vlogi, po katerih je najbolj znana še danes.

Julie Andrews se je kot Julia Elizabeth Wells rodila v Walton-on-Thamesu v Surreyju v Veliki Britaniji. Njena mama Barbara Ward Wells (rojena Morris) je bila v tistem času sicer poročena z Edwardom Charlesom Wellsom - Tedom, učiteljem del s kovinami in lesom, vendar naj bi bila Julie Andrews plod afere njene mame z nekim družinskim prijateljem. Družina Andrews je bila »zelo revna in živeli smo v slabi, revni četrti Londona«, Julie Andrews je nekoč dejala: »To je bil zelo temen čas v mojem življenju.« V svoji avtobiografiji leta 2008 je napisala tudi, da je bil njen očim alkoholik. Ted Andrews je, ko je bil pijan, dvakrat poskušal svojo pastorko spraviti v posteljo, zaradi česar je Julie na vrata svoje sobe namestila ključavnico. Andrewsova je zaslovela, ko jo je očim predstavil Valu Parnellu, katerega podjetje Moss Empires je nadziralo najuglednejše dogodke v Londonu.