Zabava

Čuk Matjaž slabih izkušenj na vso srečo nima

A.M.
27. 8. 2015, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Priljubljeni glasbeni čuk si je, tako kot njegovi kolegi, tudi to vroče poletje vzel nekaj časa zase ter se odpravil po Dalmaciji. Kot nam je zaupal v pogovoru, si je privoščil bolj umirjen dopust, »takšen, ki ti napolni baterije, torej malo poležavanja v senci na plaži ter z dobro družbo«.

Osebni album

A ker so glasbeni Čuki skozi celo leto precej zasedeni, si fantje dopust v pravem pomenu privoščijo istočasno, in sicer v začetku julija, ponavadi za slabih štirinajst dni. In ker je poletje čas, ko se odklopimo od celotnega vrveža, so bila tema pogovora predvsem potovanja.

Matjaž, imate morda kakšno stalno 'svojo' destinacijo, kamor se vedno znova radi vračate?
Rad grem na morje. Za dopust pa največkrat v Dalmacijo. Si pa rad kakšen dan oddiha privoščim tudi v Istri ali pa v hribih. Po napornem poletju pa, če se pokaže priložnost, obiščem še kakšne toplice.

Ampak menda ste letos potovali že pred poletjem, a ne?
Res je. Nazadnje sem potoval za prvomajske praznike. Čuki smo na križarki zabavali goste, in sicer do Grčije in nazaj. No, zabavali smo jih ob večerih, čez dan pa smo tudi mi uživali na ladji in si z veseljem ogledovali znamenitosti v pristaniških mestih.

Osebni album

Kaj pa naslednja destinacija, je morda že izbrana?
Ne, trenutno nimam nobenega potovanja v načrtu. Bi pa mogoče kdaj obiskal in si ogledal kakšno evropsko prestolnico, morda Pariz, London ..., nekoč pa bi rad obiskal kraje ob jadranski magistrali. Da bi lahko brez načrtov potoval iz kraja v kraj vzdolž Jadrana in se prepuščal trenutnim navdihom.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo?
Najbrž to, kar vsak vzame s seboj – zobna krtačka. (smeh) Nisem obremenjen s posebnostmi. Vse tisto, kar človek pač potrebuje na dopustu.

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?
Kaj pa vem. Mogoče je najbolj neumna stvar v zadnjih letih, da ves čas vsi nosimo povsod s seboj telefone. Tudi jaz nisem izjemna.

Kateri je najbolj smešen ali zanimiv pripetljaj z vaših potovanj?
Včasih me kdo ustavi in vpraša, če sem "Čuk". Enkrat pa me je ena gospa na morju vprašala, če sem iz Novega mesta. Pa sem rekel, da ne. Pa me je hotela prepričati, da sigurno sem, ker me pozna na videz.(smeh)

Kaj so za vas idealne počitnice?
Idealne počitnice so tiste, kjer se lahko predam počitku. Rad imam mirne lokacije, da sem čimbolj v stiku z naravo.

Vam je katero popotovanje še posebej ostalo v spominu?
Najraje se spominjam potovanj, ko smo s Čuki na turnejah. Težko si je najbrž predstavljati občutke, ko Slovencem po svetu "prinesemo" domovino s pesmijo na drug konec sveta. Takrat se zaveš, da je res marsikje  lepo, ampak doma pa najlepše.

Kaj pa slabe izkušnje? 
Joj, slabih izkušenj pa na vso srečo nimam. Naj kar tako ostane!

Kako je glede hrane in pijače, kaj vam najbolj tekne ko ste na off?
Glede hrane in pijače si tudi na dopustu ali potovanju najraje kar "varno" privoščim stvari, ki jih imam rad. Poleti, sploh ob morju, imam rad ribe in kakšen kozarec dobrega vina. Žal mi je samo, ker marsikje nimajo tako dobre vode, kot priteče iz domače pipe.

Bi morda obiskali tudi nudistično plažo?
Sam je nisem nikoli obiskal. Nimam pa nič proti nudistom. Človek je konec koncev del narave. Zakaj si torej ne bi pristaši nudističnih plaž privoščili popolnega, sproščenega stika z naravo, če se ob tem dobro počutijo?

Osebni album

Kako pa ste sicer to poletje zasedeni? Je kaj prostega časa?
Ojoj, trenutno vem, da je poletje in čas počitnic zato, ker je vroče in ker imamo Čuki zelo zapolnjen urnik. Če pa le imam trenutek časa, skočim na kolo za kakšno urico ali dve.

Verjetno pa vam ne manjka zanimivih dogodivščin iz vaših nastopov?
Hm ..., kje naj začnem? (smeh) Toliko lepih in zabavnih stvari kot Čuki doživimo na svojih nastopih, je nemogoče izpostavit kakšne res posebne trenutke. Vesel sem, ko vidim, da ljudje uživajo, se sprostijo in se zabavajo. Ne nazdanje je to nagrada za naše delo. Če se še tako utrujen vrneš iz špila, si srečen, da delaš to, kar veseli tebe in hkrati osrečuje druge ljudi.