Zabava

Ni tako nor, kot je videti

A.M.
26. 11. 2014, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V dvorani Kulturnega doma Črnuče se je te dni zgodila težko pričakovana premiera – monokomedija Trpimir, v kateri blesti igralec Roman Končar. Zgodba pripoveduje o človeku, ki ga že več let zadržujejo v psihiatrični ustanovi.

Nekega dne je poskočen mladenič izjemno počaščen, saj ustanovo obiščejo študenti, Trpimir pa je izbran, da jih nagovori. Še več, odloči se, da jih prepriča, da je povsem normalen in zdrav ter da nikakor ni nor, kot menijo tisti, ki so ga spravili med štiri stene. »Ko boste zdaj prepoznali, da sem povsem v redu in normalen, boste to povedali dohtarjem, oni pa bodo nato razumeli, da dejansko ne spadam v to ustanovo …

Marko Vapotič

Pokažite mi recimo nekoga, ki zna na kratko povedati zgodovino slovenskega naroda,« začne svojo zgodbo pripovedovati »študentom«, ki so v bistvu obiskovalci monokomedije. Roman Končar se nato kot Trpimir na svoj edinstveni in zabavni način loti pripovedovanja zgodovine slovenstva, kjer so v ospredju ovčke in »po krivem obsojen« Trpimir. »V predstavi, točneje v liku Trpimirja, se bo prepoznal čisto vsak, ne glede na spol, narodnost, barvo kože, veroizpoved, politično opredelitev ipd. In v zgodbi se prav nič ne skrivam tudi sam,« je še povedal Roman, ki letos praznuje 30 let življenja v igralstvu. 

Marko Vapotič

Marko Vapotič