Zabava

Šifrerjeve največje ljubezni so tu in zdaj!

25. 9. 2014, 21.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Če vprašate Andreja Šifrerja, kdaj je bilo najlepše obdobje njegovega življenja, vam bo brez pomisleka odgovoril samo z eno besedo: »Zdaj!«

Tone Stojko

Tak odgovor bi verjetno dobili pred desetimi, dvajsetimi, tridesetimi leti … Vedno je živel svoj zdaj in znal nam je pokazati, zakaj.

Njegove pesmi so vedno prisotne v naših življenjih.

In zakaj se mu je v skoraj štirih desetletjih na tej poti pridružilo toliko ljudi? »Večina ljudi se ne ukvarja s poezijo, ker se večina poezije ne ukvarja z ljudmi,« pravi Šifrer, ki je med tem, ko se je ukvarjal sam s seboj, nehote položil v usta besede mnogim, ki tega niso znali sami. Samo pomislite na koliko vabilih za okrogle obletnice se pojavijo njegovi verzi, največkrat seveda tisti o prijateljih. 

Z novim albumom Srce in razum, ki je tik pred vrati, prihaja do zdaj njegova najmočnejša lirična izpoved z naslovom Največje ljubezni: »Največje ljubezni ne trajajo večno, največje ljubezni ne končajo se srečno ...« Pesem ni žalostna, je prej radostna, zelo domišljena in temelji na izkušnji prehojenih poti. V glasbeni sliki pesmi Največje ljubezni se pokaže do zdaj nedotaknjena zgodba, kateri je gospodaril Jani Hace, ki je s tonskim okvirjem dosegel, da Šifrerju verjamemo in z njim začutimo tanko črto med stvarnim in onim na drugi strani.