Zabava

Alenka Godec in Jani Hace spet skupaj

A.M.
13. 7. 2014, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Alenka Godec se je pred šestimi leti lotila izjemno uspešnega projekta predelav slovenskih skladb, poimenovanega So najlepše pesmi že napisane.

Arhiv

Izdala je dva (oziroma tri – prvi del je bil izdan z dodatnim »živim« nastopom) albuma predelav in ljudem znova predstavila in približala delček slovenske glasbene zgodovine.

Skladbe, kot so Vsak je sam, Tvoje jutro, Julija, Dekle iz zlate ladjice, Življenje je lepo, Ti si moja roža, in mnoge druge so v novi podobi in Alenkini izvrstni interpretaciji znova zaživele med ljudmi.

Po dolgem času sem znova v studiu!

A prišel je čas, da se Alenka predstavi z novimi skladbami! Trenutno se mudi v studiu, kjer že nastajajo nove skladbe za avtorski album, ki bo nared v jesenskih mesecih. Alenka pri novem albumu, tako kot pri albumih So najlepše pesmi že napisane, še naprej sodeluje z Janijem Hacetom, ki tudi pri prihajajočem albumu ustvarja kot avtor skladb, aranžer, producent in instrumentalist. Svoje tekste pa so za nekaj skladb prispevali Alenka Godec, Andrej Šifrer in Marko Gregorič.

Tudi sodelovanje Alenke Godec z Andrejem Šifrerjem traja že nekaj let – Alenka je pri projektu Najlepših pesmi priredila dve Andrejevi skladbi (Stoj Marija in Vsi ljudje hitijo), Andrej pa je tokrat spisal kar tri besedila na Hacetove melodije in dodal še eno v celoti avtorsko skladbo. Alenka na albumu pripravlja tudi nekaj sladkorčkov – pri eni od skladb bo sodeloval pevski zbor Pomlad, nekateri drugi pa naj za zdaj še ostanejo skriti. »Po dolgem času sem znova v studiu! Dela je in bo veliko, prav toliko pa je in bo tudi užitka ob snemanju novih skladb. Delati s takšno ekipo, kot jo imam sama, je prav zares pravi užitek,« pravi Alenka.