Zabava

Privoščila si je 15 let mlajšega

M.J.
13. 7. 2014, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hollywoodska igralka Robin Wright je pogumna ženska. Po dveh neuspelih zvezah se je zdaj pripravljena še v tretje sprehoditi do poročnega oltarja. Njen tokratni izbranec je 15 let mlajši igralec Ben Foster. V romanco z mlajšim fantom, sinom svoje najboljše prijateljice, pa se spusti tudi kot Roz v svojem najnovejšem filmu Občudovani.

Profimedia

O filmu, v katerem je Robin združila moči z avstralsko igralko Naomi Watts, svetlolasa lepotica pravi: »Gre za izredno čudovito, pretresljivo, brezčasno zgodbo o dolgoletnih prijateljicah, ki se zaljubita v mladoletna sinova druga druge. V pripoved sem se zaljubila takoj, ko sem prebrala scenarij. Snemanje ni bilo preprosto, saj se film pošteno poigrava s čustvi vseh navzočih.« O svoji junakinji Roz pa dodaja: »Roz je zelo močna, praktična, razumna ženska, ki pa kljub temu klecne v ljubezni. Ker v odraslem življenju tega ni imela priložnosti izkusiti, jo čustva do prijateljičinega sina popolnoma presenetijo in ne zna si pomagati drugače, kot da se z njim spusti v romanco.«

V resničnem življenju česa takega, kot zatrjuje, ne bi nikoli naredila. Tudi prijateljici, ki bi ji skušala speljati sina, bi hitro stopila na prste. Trenutno pa ima veliko dela predvsem s pripravami na skorajšnjo poroko z igralcem Benom Fosterjem. »Komaj čaka, da pride tisti veliki dan,« pravijo njeni prijatelji. »Čeprav ima za seboj že dva ponesrečena zakona in dva odrasla otroka – 22-letno hčer Dylan in 20-letnega sina Hopperja, je pripravljena poskusiti še v tretje. Z Benom sta res ustvarjena drug za drugega.«

Profimedia

Od Santa Barbare do Forresta Gumpa

Robin Wright se je rodila 8. aprila 1966 v Dallasu, v zvezni državi Teksas, odraščala pa je v San Diegu v Kaliforniji. Ker je bila zelo visoka, je že pri štirinajstih letih začela poklicno kariero manekenke. Delala je tako v Parizu kot na Japonskem. Po končani srednji šoli pa se je odločila, da bo postala igralka. Prvo vlogo je dobila leta 1984 v limonadi Santa Barbara in bila za vlogo Kelly Capwell kar trikrat nominirana za nagrado emmy. »Serija Santa Barbara je bila moja najboljša igralska šola, pa še plačali so mi zanjo,« je pozneje velikokrat dejala. V njej pa si ni zgolj nabirala igralske kilometrine, ampak se je že med prvo sezono zaljubila v soigralca Dana Witherspoona in se z njim leta 1986 tudi poročila.

Santa Barbara je bila tudi izvrstna odskočna deska za filmsko kariero. Leta 1987 je dobila zelo lepo vlogo v filmu The Princess Bride, leta 1990 je z Jasonom Patrickom zaigrala v drami Zanikanje, istega leta pa je dobila tudi vlogo v filmu State of Grace. Tam je prvič srečala igralca Seana Penna. Sean se je ravno takrat ločil od Madonne in z Robin sta začela strastno romanco, polno vzponov in padcev.

Profimedia

Filmi, ki vas gotovo ne bodo pustili ravnodušnih, so še The Playboys in Toys iz leta 1992, Forrest Gump iz leta 1994, The Crossing Guard (1995), Ljubljena (1997), Ljubezen v steklenički (1999), Nezlomljivi (2000), Zmagovalec (2010), Rampart (2011) in seveda nadvse uspešna televizijska serija Hiša iz kart, ki jo snemajo zadnji dve leti. Robin pa je znana tudi po tem, da je zavrnila kar nekaj nadvse uspešnih filmskih vlog. Bila je prva izbira za film Robin Hood – princ tatov, saj si je Kevin Costner nadvse želel igrati z njo, a je morala vlogo zavrniti zaradi nosečnosti. Priložnost za skupno igranje sta s Kevinom dobila pozneje v nepozabni romanci Ljubezen v steklenici. Tudi pri filmu Firma se ji je zgodilo podobno: zaradi druge nosečnosti se je morala odpovedati sodelovanju s Tomom Cruisom.

Profimedia

Sean, ljubezen moja!

Robin Wright je vrsto let nosila tudi priimek svojega najljubšega moškega Seana Penna. S Seanom sta živela skupaj celih šest let in imela dva otroka, preden sta se na njeno željo leta 1996 končno poročila. Vendar Robin v zakonu ni bila srečna. Sean jo je kar naprej varal in leta 2007 je končno vložila zahtevek za ločitev. Naslednje leto sta se sicer s Seanom pobotala, vendar nista zdržala dolgo skupaj. Leta 2009 sta se dokončno razšla in se leta 2010 tudi uradno ločila. Februarja leta 2012 je spoznala 15 let mlajšega igralca Bena Fosterja in se z njim januarja letos tudi zaročila.