Zabava

Tanjo Ribič odpustili?!

Z. N./Lady
1. 6. 2014, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Že nekaj časa je ni več na steni matičnega gledališča, v katerem je preživela nepozabnih 22 let.

Arhiv Zarje
Tanja Ribič

V mislih imamo fotografijo Tanje Ribič, ki je dolgo časa visela pri točilnem pultu Mestnega gledališča ljubljanskega, a so jo iz neznanih razlogov pred meseci odstranili. To je sprožilo različne govorice: da je priljubljena igralka ostala brez službe, da je zapustila odrske deske in celo, da je odpuščena. Toda ko smo preverjali podatke, smo jo vendarle opazili na njihovi uradni spletni strani, kjer je še vedno navedena kot članica ansambla.

Da bi prišli zadevi do dna, smo Tanjo Ribič naposled le priklicali. V skopem odgovoru nam je zagotovila, da nikoli ni bilo govora o dokončnem slovesu od teatra. »V Mestnem gledališču sem od svojih igralskih začetkov, tukaj sem tudi spoznala moškega svojega življenja in po več kot dveh desetletjih nikamor ne odhajam. Še vedno sem del igralske ekipe, vendar ne s polnim delovnim časom,« nam je zaupala in se poslovila.

Vse pogostejše so filmske vloge doma in v tujini.

Med brskanjem po zakulisju in večkrat slišanih zgodbah pa nismo mogli prezreti namigov, da je bila Tanja vsa ta leta menda nemalokrat zapostavljena v lastni gledališki hiši. Njeni igralski kolegi so nam razkrili, da je bil vzrok za to njena uspešnost zunaj MGL. Zato je bila večkrat prikrajšana za kakšno vidnejšo ali celo glavno vlogo. Sama o tem nikoli ni govorila preveč na glas, tu in tam je dala kakšno opazko, vendar se ni spuščala v bistvo težav. A kot se zdi, je po toliko letih le zbrala pogum in se osredotočila na projekte, v katerih vidi nove izzive. Zelo suverena je kot članica žirije v imitatorski oddaji na Pop TV, vse pogostejše so filmske ponudbe tako doma kot v tujini. Če so podatki naših virov zanesljivi, bo še letos zaigrala glavno žensko vlogo v prihajajočem slovenskem celovečercu, sem ter tja pa jo bomo lahko videvali tudi na odru Mestnega gledališča ljubljanskega. Zdi se, da so pred Tanjo novi časi, predvsem pa prvo poletje brez pritiskov in zapostavljanja.

 Tanja Ribič ne zapušča gledališča.

Za izjavo smo prosili tudi direktorico Mestnega gledališča Ljubljanskega Barbaro Hieng Samobor, ki pravi, da je igralka še vedno zaposlena v MGL. »Tanja Ribič ni dobila odpovedi, pa tudi sama je ni dala. Prosila je za leto dni gledališkega oddiha, ker so ji ponudili nekaj pomembnih vlog pri filmu. Problem sva rešili s posebnim dogovorom: v omenjenem času dobiva Tanja le minimalno plačo (za dve uri na teden). V okviru tega dogovora redno igra vse ponovitve svojih starih predstav. Med temi bo tudi muzikal Čarovnice iz Eastwicka, ki se jeseni vrača na program MGL. Tanjo cenim kot igralko in med mojim prvim mandatom je veliko igrala, večinoma glavne vloge. Od igralskih kolegov pričakujem profesionalnost, kakovost in predanost skupnemu delu. Verjamem pa tudi, da Tanja ne namerava dati odpovedi, torej nam je, upam, ne bo treba pogrešati.«