Zabava

Sin Max bo pogrešal Natalijo Verboten

Andreja Comino/M.J.
1. 6. 2014, 07.45
Posodobljeno: 28. 3. 2023, 13.21
Deli članek:

Natalija Verboten je ena najbolj vsestranskih slovenskih zvezdnic. Enako suvereno se znajde kot pevka, voditeljica ali podjetnica, njena najpomembnejša vloga pa je materinstvo. In medtem ko nekateri tarnajo nad krizo in pomanjkanjem priložnosti, sta se z možem Dejanom še bolj zakopala v delo.

»Z majem so se zame in tudi za najino podjetje na polno začele res številne obveznosti. S polno paro delamo tako ob koncu tedna kot med tednom. Poleti bom imela ogromno nastopov, saj je to čas odprtih zabav na prostem in bomo s skupino, tako kot že zadnjih 20 let, odkar pojem, obredli vso Slovenijo.

Sem izredno delovna izvajalka, od šestih ur celovečernega skupnega nastopa s skupino na odru pojem kar dobre štiri ure, tako da smo pripravljeni na vse poletne zabave, ki jih bomo igrali po vsej Sloveniji.

V podjetju, ki ga imava, Dejan pospešeno širi dejavnosti podjetja, tako da večamo našo ekipo sodelavcev. Dejan ima na zalogi še veliko idej, neomajno energijo ter močno vizijo.

Moto našega dela je »učinek bumeranga« – da so naročniki tako zadovoljni s kakovostjo našega dela, da nas najemajo znova in znova, torej se vedno vračamo,« pripoveduje pevka, ki je zadovoljna, da čedalje več delajo tudi v Avstriji.

Z možem sta si dom ustvarila le slab kilometer od avstrijske meje, tako da tudi zaradi poslovnih razlogov nujno potrebuje tekoče znanje nemščine. Ko je lani nastopila v Hannovru za poslovne partnerje slovenskega podjetja, je ugotovila, da za delo potrebuje tekoče znanje nemškega jezika. »Zato sem začela obiskovati tečaj nemščine v jezikovnem centru Berlitz. Pred začetkom so me povabili na svetovalni pogovor. Področna direktorica Beatrice Šlamberger me je sprejela in se z mano temeljito pogovorila o mojih željah in potrebah. Navdušena sem nad metodo poučevanja, kjer pouk poteka izključno v tujem jeziku. Program so prilagodili mojim potrebam, nemščine se učim individualno,« razlaga pevka, ki se tudi slovnice uči ob konverzaciji.

Bumerang

Družina je na prvem mestu

Čeprav je pevka uspešna poslovna dama, vedno znova poudarja, da je predvsem mama. »Čas sem si organizirala tako, da ga je vedno dovolj za družino, ki je na prvem mestu, in da sem s sinom čisto vsak dan. Max od lanskega septembra hodi v vrtec in takrat postorim vse svoje obveznosti, da popoldneve preživimo skupaj. Ob koncu tedna, ko nastopam, pa smo skupaj do odhoda na nastop, potem pa je Max z babico in dedkom,« razlaga pevka, ki si je prilagodila tudi dopust.

»Ker imamo prav poleti (in pozimi) največ delovnih obveznosti, je takrat bolj malo dopusta, a nič zato, ker radi in pridno delamo ter smo veseli, da imamo veliko dela. Ko pa je glavnina mimo, si z možem vzameva dopust in uživamo drug z drugim. Prav zaradi številnih obveznosti v vročem delu leta sva si doma naredila bazen, tako da tam pravzaprav preživimo večino poletja, med tednom pa se, ko čas dopušča, odpeljemo na kakšen krajši izlet po Sloveniji, saj obožujemo naravne zaklade naše prelepe dežele,« pripoveduje pevka, ki se ji materinstvo na telesu prav nič ne pozna.

V svoj videz vlaga veliko truda in energije: »Dvanajst let sem že zvesta enemu studiu, v katerem celostno poskrbijo zame – od vadbe pod nadzorom za izgubo čezmerne teže ali vzdrževanje teže in preoblikovanje ter učvrstitev telesa.

Naučili so me zdravega načina življenja, tako da sem zadnjih dvanajst let v dobri kondiciji. Zato mi spomladi ni treba noreti in trpeti za vitkejšo postavo čez poletje. Vedeti pa je treba, da čudežev ni. Le močna volja, vztrajnost, red, disciplina ter zdrav način življenja pripeljejo do želenih rezultatov.«