Zabava

Je med njimi ... Petar Grašo?

Alesh Maatko
23. 4. 2014, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Da je narodnozabavna scena na sončni strani Alp v razcvetu, ni nobena skrivnost več, saj je vse več ansamblov, ki poskrbijo za veselo družbo. Eden izmed njih je tudi Ansambel Zajc, ki se vse bolj vzpenja po domači glasbeni sceni.

Planet TV

Priljubljeno zasedbo sestavljata vnuka legendarnega Nika Zajca, Anže Šuštar, ki je hkrati vodja ansambla in glavni vokalist – mnogi se večkrat pošalijo, da je podoben hrvaškemu pevcu Petru Grašu –, in harmonikar Jure Zajc. V ansamblu pa sta tudi vrhunski basist Peter Merela in mladi kitarist Primož Logaj.

Pred dobrim letom dni se jim je pridružila tudi najljubša učenka učiteljice solo petja Alenke Gotar, Tjaša Hrovat, ki je na slovenskem glasbenem nebu zablestela kot finalistka v šovu X-Factor, ne nazadnje pa je Tjaša slavila tudi na festivalu novih zvezd FeNS. Fantje, ki so v začetku kariere prepevali brez ženskega vokala, so se takoj ujeli s talentirano pevko, v njihovem repertoarju pa se je z njenim prihodom povečalo več skladb, od Zajčevih, Miheličevih do Avsenikovih in seveda tudi drugih, ki so znane in priljubljene.

Ansambel Zajc stavi tudi na svoje, avtorske skladbe.

Kot pravijo, so dekle in fantje, iz katerih žari mladostna energija, precej zasedeni, saj imajo veliko nastopov, v zadnjem času pa so se začeli pojavljati tudi v narodnozabavnih oddajah v Sloveniji, saj smo jih lahko opazili tako v oddaji Slovenski pozdrav kot tudi v Raketi, kar potrjuje vse večjo priljubljenost med domačim občinstvom. Ob tem ne bo odveč, če zapišemo, da Ansambel Zajc sestavljajo vrhunski instrumentalisti, saj z vsakim nastopom poskrbijo, da se na prizorišče še vrnejo. S svojim vrhunskim glasbenim znanjem jim pomaga tudi naša evrovizijska predstavnica in operna diva Alenka Gotar, pri kateri se učijo pevskih vrlin in kulture nastopa. Pred kratkim so se udeležili festivala Poletju naproti, kjer so preprosto očarali občinstvo, tik pred veliko nočjo pa so bili gostje v oddaji Slovenski pozdrav.

Planet TV