Zabava

Največji glasbeni zaslužkarji

J.P.
13. 3. 2014, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Bon Jovi, Rolling Stones in Fleetwood Mac so med desetimi najboljšimi glasbenimi zaslužkarji lanskega leta, upoštevaje izkupičke turnej, prodaje licenčnih izdelkov in avtorske honorarje.

Med najboljšimi štiridesetimi so se znašli tudi Paul McCartney, The Eagles, Elton John ter Rush.

Od klasičnih rokerjev so se najbolje odrezali Bon Jovi, ki so zasedli četrto mesto. Celokupno so zaslužili dobrih 20 milijonov evrov. Na petem mestu sledijo Rolling Stones  z 18 milijoni evrov. Fleetwood Mac so s 13 milijoni evrov zasedli deseto mesto. 21. mesto je z desetimi milijoni evrov zasedel Paul McCartney, The Eagles so z devetimi milijoni evrov 22., Elton John s slabimi sedmimi milijoni evrov 33. in Rush 35. s šestimi milijoni evrov.

Na koncertnem področjuso  že tretjič v zadnjih šestih letih kraljevali Bon Jovi, Rolling Stones pa so z zelo skopo odmerjenimi nastopi v Severni Ameriki na koncert zaslužili dobre tri milijone evrov. Oboji se lahko pohvalijo, da so si ljudje njihovo glasbo v lanskem letu s spleta prenesli okoli 1,5 milijonkrat.

Najboljša zaslužkarica je z 28 milijoni evrov sicer Taylor Swift, sledita ji Kenny Chesney in Justin Timberlake s 24 milijoni in 22 milijoni evrov.