Zabava

Barbara: Sem lezbijka, pa kaj potem!

T. M./M.J.
12. 3. 2014, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Globok poklon si zasluži tekačica na smučeh Barbara Jezeršek, ki je samozavestno priznala svojo ljubezen do nežnejšega spola.

osebni arhiv

To je storila tik pred odhodom na olimpijske igre v Soči ter si prislužila veliko pohval in spoštovanja po vsem svetu. Je prva slovenska športnica, ki je razkrila, da je istospolno usmerjena.

Homoseksualnost je med športniki še vedno tabu, vsaj tako kot med politiki. In medtem ko številni znani obrazi tiščijo glavo v pesek in se skrivajo v omare, se je Barbara Jezeršek odločila za pogumen korak. Stopila je iz sence predsodkov ter jasno in glasno povedala, da bo s ponosom zastopala istospolno usmerjene na olimpijskih igrah. »Javno sem o tem spregovorila lani. Novinar me je iskreno vprašal in jaz sem mu enako spoštljivo odgovorila na vsa vprašanja. O tej temi nisem nikoli ovinkarila, še manj se je ogibala. Že pred OI sem odgovarjala na nekaj intervjujev iz tujine o tem, kako se počutim kot istospolna športnica, ki bo tekmovala v Rusiji, in podobno. Nisem se izpostavila zato, da bi protestirala proti njihovemu režimu, tja sem šla izključno tekmovat,« pripoveduje zgovorna Kranjčanka.