Zabava

Kurzschluss: Fenomen na slovenski klubski sceni

S.R.
5. 12. 2013, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Drzna ideja PopUp kluba, ki je še pred odprtjem pošteno zatresla sceno pri nas in ogrela že več kot 11.000 ljubiteljev zabav, se sedaj seli iz digitalne sfere v kletne prostore Slovenijalesa. Ta teden se namreč začno prve postavitve kluba, ki bo imel najkrajšo zgodovino delovanja v Sloveniji: odprt bo namreč samo 14 dni.

Klub je postal priljubljen, še preden so ga postavili

Ideja Kurzschlusspop up kluba, ki se iznenada pojavi, na polno zaropota in po dobrih dveh tednih potihne, je plod združene ekipe snovalcev priljubljenihRed Party-jev in dobrodelnega Žura z razlogom, ki so v Slovenijo pripeljali že najbolj zveneča imena didžejev svetovnega kova in v poskrbeli za plesne evforije vsaj 90.000 zabave željne množice. Ko združita sile dva najboljša organizatorja dogodkov v Sloveniji, nastane projekt z dvojno dozo kreativnosti  in 11 dogodki, ki bodo med 13.12. in 31.12. zadovoljili vse glasbene okuse. Minimalistični videz celostne grafične podobe je dobil ogromno podporo tudi s strani kritikov ter vizualnih sladokuscev, ki si posledično obetajo vrhunsko izkušnjo tudi na glasbenem področju.

Program razkrit, dodali še en dogodek: Sharkastique Oldies Goldies

Urbani klubbo v kratkem časovnem obdobju ponudil dogodke s pestrim glasbenim in plesnim programom z večeri elektronske, hiphop in druge urbane mešanice funky ritmov, ne bo pa manjkalo niti vodilnih imen iz sveta elektronske glasbe in svežih newcomerjev, ki trenutno v svetu že pobirajo najbolj prestižne glasbene nagrade. V otvoritveni večer pa nas bodo popeljaliThe Correspondents,ekletičen britasnki dvojec, kis svojim edinstvenim nastopom poskrbi, da nas zasrbijo pete na njihove značilne elektro swing melodije.

Izpostavljamo še kopico imen, s katerimi nam bodo postregli organizatorji; britanskiRudimental, najboljšo festivalsko skupino tega poletja, ki bo 21. 12. predstavila svoj DJ set, podprla pa jih bo srbska zasedba SevdahBABY live.  Omembe izredna vokalistka R&B in hiphop glasbe Ms Dynamite, z domačo zasedboRoots In Session Sound bo nastopila 28.12.  Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji house zibanic ter trših elektornskih ritmov– 19.12. se obeta namreč Kinky Malinki ter 26.12. večer v domeni domače zasedbe 1605s tujima gostomaPhunk Investigation. Program bodo s tematskimi večeri podprli tudi domači didžeji od Sylvaina, JAMirkain RODYO DJs, do podzemnih ritmov IntoSomething + Multipraktik zasedbe in številnih drugih. Takoj, ko bodo prizorišče otvoritvene Yellow Carpet zabave (13.12) zapustili še zadnji žurerji, bo klub že začel s pripravami na nov večer. Vročo soboto otvoritvenega vikenda bo 14.12. namreč nadaljeval The original Disco Partee, medtem ko bo božični večer bo obarvan v funk ritme – vsi ljubitelji funka poiščite dogodek Fankanamanka Special

Od rumene preproge do rdeče zabave

Red Party je v manj kot 2 letih na slovenskem glasbenem trgu postal sinonim za največje partije, na katerih nastopajo zgolj in samo DJ velikani. Serija zabav, ki je uspela v kratkem doseči status kultnih dogodkov (Red Summer party with Tiësto and Calvin Harris , Red X-mas party with Armin van Buuren, Red Summer Party with Axwell ,  Red X mas Party David Guetta), je prejela tudi mednarodna priznanja. Ker je Red Party prestavljen na naslednje leto, je letošnja zimska edicija osnovana v klubski različici pod okriljem Kurzschlussa.

V okviru Red Party-ja tako 27. 12. pričakujemo eksploziven set, ki nam ga bi odvrtel  TOM STAAR (UK). Svež, melodičen, z odličnim izborom največjih hitov prepletenih z deep elementi. Nastopil je na najboljših festivalih: Exit, Globalgathering, Sunburn, Creamfields, Electric Daisy London.  Vizualne sladokusce je Tom Staar pred meseci najbolj navdušil z estetskim videom After Dark.  Isti večer pričakujemo še ROUL AND DOORS  (NL)– še en par v nizu nizozemskih glasbenih produktov, ki osvajajo svet. Njune komade si izposojajo v svojih setih največji: Tiësto, Hardwell, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano.

Scensko nadgrajena lokacija bo tako za kratek čas postala središče urbanega nočnega dogajanja, kratek stik pa se bo več kot očitno že takoj po otvoritveni zabavi vtisnil na party zemljevid slovenske prestolnice. Organizatorji opozarjajo, da ima klub omejene kapacitete, zato poskrbite, da ne ostanete pred vrati, dogodek z nastopom Rudimental zasedbe je namreč že skoraj razprodan.