Zabava

Slovenec med 16 najlepšimi na svetu

Alesh Maatko
25. 11. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V glavnem indonezijskem mestu Džakarti se je z glamuroznim finalnim dogodkom končala bitka za prestol najlepšega na obli, ki ga je tokrat zasedel Venezuelec Jose Anmer Paredes.

misterslovenia.com

Mister Slovenije je upravičil pričakovanja in napovedi številnih stavnic. Fant se je ves čas dobro držal, v finalu blestel in ob razglasitvi med najlepših 16 na svetu stopil iz množice. »You want it, you got it, Slovenia!« so bile magične besede, ki so osrečile Jureta! »To je bilo daleč od počitnic. Resnično gre za napornih 14 dni. Organizatorji ti ne dajo dihati. Vedno smo čutili precejšnjo utrujenost, določeni niso zdržali. Vseeno pa je bila izkušnja nepozabna in je ne bi zamenjal za nič na svetu. Spoznal sem veliko novih ljudi in doživel trenutke, ki so jih deležni le visoki predstavniki ob posebnih priložnostih,« nam je svojo izkušnjo zaupal Jure, ki je dan po finalu odletel na Bali, kjer bo teden dni izkoristil za srfanje in počitek.

STA

Ob koncu se je v superfinale uvrstilo šest držav. Peti spremljevalec je postal mister Češke, četrti mister Filipinov, tretji mister Mehike, drugi mister Brazilije, prvi spremljevalec pa mister Indonezije. Mister international 2013 je postal Venezuelec Jose Anmer Paredes. Posebne nagrade so odšle v Panamo za najboljši državni kostum, v Venezuelo za najlepše telo, v Indonezijo za najbolj fotogenični obraz in v ZDA za najbolj prijateljski odnos. Zmagovalec je bil po mnenju mnogih veliko presenečenje, pravi škandal pa se je zgodil še pred finalnim dogodkom.

misterslovenia.com

Do tedaj še vedno aktualni mister international Libanonec Ali Hammoud je dan pred finalom odpovedal prisotnost. Uradno naj bi jo odpovedal zaradi intenzivnih priprav na tamkajšnji šov Zvezde plešejo. Organizacija Mister International mu tega ni opravičila in ga je le nekaj ur pred kronanjem novega mistra odstranila s prestola. Nanj je postavila lanskega prvega spremljevalca iz Singapurja, ki je na finalu uradno predal lento najlepšega svojemu nasledniku Venezuelcu.