Zabava

Oblečene ali slečene? Poglejte!

Gabrijel Toplak
21. 11. 2013, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nanašanje barv na telo je zahtevno tudi zato, ker mora umetnik, ki svoje platno zamenja s človeškimi telesi, upoštevati volumen telesa. "Za poslikavo telesa so me navdušili svetovno znani artisti pred približno 20 leti, ko sem začela razmišljati, da bi tovrstno sodobno obliko umetnosti, pri kateri umetnik svoje platno zamenja s človeškimi telesi, prenesla v Slovenijo," se začetkov svojega 15-letnega ustvarjanja spominja Andreja Flis iz Studia Artattoo Andreja Flis, ki je zaključila fakulteto za likovno umetnost.

Arhiv Artattoo Andreja Flis

Pravi, da je največja umetnost fotografijo prenesti na kožo, saj telo zaznamuje razgibana površina, medtem ko je risanje na list papirja ali platno nekaj povsem drugačnega. ''Poslikave, ki so polnoma brezbolečinske in pri katerih uporabljam posebno tehniko nanašanja tekoče barve s pištolo (airbrush tehnika) in čopiči, so toliko bolj zahtevne, saj je treba upoštevati volumen telesa. Lotevam se tudi ličenj, ustvarjanja pustnih mask na obrazu, v zadnjem času pa so trend poslikave za poročne obrede, z bleščicami in dragimi kamenčki, ki držijo tudi več dni na telesu,'' je pojasnila umetnica in dodala, da lahko poslikava celotnega telesa traja sedem ur.

Arhiv Artattoo Andreja Flis

Pri ustvarjanju ji pomaga več sodelavk in sodelavcev, s katerimi je pred kratkim ustvarjala na EP v košarki v Ljubljani. Svoje stvaritve pa pogosto objavlja na svojem facebooku.

Arhiv Artattoo Andreja Flis