Zabava

Danilo mrtev, a živ ....

S.J.
16. 10. 2013, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Letos 3. februarja je boj z boleznijo izgubil Danilo Kocjančič, ki se je v zgodovino slovenske pop glasbe zapisal s svojimi uspešnicami, kot so Poišči me, Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Dober dan, Črta ... Te pesmi seveda živijo naprej. Ampak to ni vse.

Mediaspeed, arhiv izvajalcev
Danilo je boj z boleznijo izgubil 3. februarja letos.

Njegovi prijatelji namreč izpolnjujejo obljubo, ki so jo dali Danilu pred smrtjo, in ne samo da zasedba Danilo Kocjančič & friends nastopa dalje, ampak tudi končuje album z njegovimi zadnjimi skladbami.

V spomin legendi.

Matjaž Sterže, ki je gonilna sila projekta, pravi: »Danila še vedno in pravzaprav vedno bolj pogrešam. Najprej kot najboljšega prijatelja, s katerim sva v zadnjih petnajstih letih skupaj preživela neskončne in razburljive ure, tedne in mesece skupnih potovanj, dogodivščin in tudi čisto vsakdanjih življenjskih trenutkov. Na drugi strani pa kot neverjetno preprostega, a vrhunskega ustvarjalca skladb, kjer zanj nikoli ne bo nadomestila,« pravi Matjaž.

 Neobjavljene pesmi

 Še dobro, da je ostalo še nekaj posnetkov, ki so jih naredili na zadnjih 'jam sessionih' v zasedbi Ladi Mljač, Slavko Ivančič, Jadran Ogrin, Zdenko Cotič in Matjaž Sterže. Tako je v teh dneh izšla pesem Nove laži, ki je polna sveže energije. Pri snemanju sta sodelovala tudi gosta Janez Zakošek na basu in David Morgan na bobnih. Besedilo je delo Draga Misleja - Mefa, producent pa je Jadran Ogrin. Po uspešnicah Nisi prva, nisi zadnja in Daj, daj, daj je po Danilovi smrti že izšla tudi skladba Moja Jana ne pada, do začetka prihodnjega leta pa bo posnet še manjkajoči material, skladbo (remix) pa bo prispeval tudi Danilov sin Valentino Kanzyani.

Mediaspeed, arhiv izvajalcev
Njegovi prijatelji skrbijo, da njegovo delo ne bo pozabljeno.