Zabava

Brendijev sin po očetovih stopinjah

Alesh Maatko
15. 10. 2013, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dejan Vunjak, dvajsetletni študent drugega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani in sin legendarnega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka oziroma vsem znanega Brendija je po dveh letnih samostojne glasbene kariere ustvaril prvo avtorsko skladbo Želim, želim.

Dejan gre po očetovih stopinjah.

Dejanova samostojna glasbena pot se je začela, ko je z Domnom Kumrom leta 2011 posnel priredbo skladbe Ona sanja Pariz nekoč legendarne skupine Don Juan, katere glavni vokalist in avtor vseh skladb je bil Brendi. Ker je ta pri poslušalcih doživela nepričakovan in neverjeten uspeh, je Dejan že naslednje leto posnel še eno navihano skladbo, in sicer priredbo pesmi Od Murske do Kopra, za katero je posnel tudi videospot.

Obe omenjeni skladbi sta tudi na albumu Dejan Vunjak in Brendijeve nepozabne, ki je konec leta 2012 izšla pri založbi Mandarina. Med preigravanjem vseh teh starih in novih uspešnic, ki jih s svojo spremljevalno glasbeno skupino Brendijeve barabe odlično promovira po Sloveniji, pa se mlademu glasbeniku vseskozi v glavi porajajo tudi nove melodije in osnutki besedil zanje. In tako je pred slabim mesecem zbral ekipo svojih glasbenih kolegov, se z njimi podal v glasbeni studio in v živo so posneli novo avtorsko skladbo Želim, želim. Talentiranemu študentu, ki bo še bolj pogumno in odločno stopil po svoji začrtani glasbi poti, je na pomoč pri ustvarjanju besedila priskočila priznana tekstopiska in Dejanova sokrajanka Darinka Kovač, aranžmajsko pa je skladbo uredil Dušan Zore. 

Že kot otrok je kazal talent.
Dejan in Brendijeve barabe.