Zabava

Hannah v kreaciji Jelene Proković

18. 4. 2013, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Američanka Hannah bo na velikem odru arene v Malmöju nastopila v obleki modne oblikovalke in kostumografinje Jelene Proković.

Mediaspeed, RTV Slovenija
Jelena Proković, oblikovalka in Matevž Faganel, Hannin modni svetovalec

Mediaspeed, RTV Slovenija

Oblikovalka Jelena Prokovič, ki skupaj s sestro ustvarja pod znamko JSP, se giblje v štirih svetovih - v modi, filmu, stajlingu in gledališču. Najbolj blizu ji je vsekakor moda. Letošnja evrovizijska oblikovalka je študirala na Fakulteti za uporabne umetnosti in oblikovanje v Beogradu, na oddelku za kostumografijo in sodobno oblačenje pri profesorici Ljiljani Žegarac. Oblekla je tudi nekaj naših glasbenih zvezd, kot so Pika Božič, Anja Rupel, Nuša Derenda, Alenka Godec, ne nazadnje pa je bila kostumografinja šova X Factor.

Hannah je sicer minuli konec tedna nastopila na predevrovizijskem koncertu Eurovision in Concert 2013 v Amsterdamu. Na velikem promocijskem koncertu se je v soboto, 13. aprila, predstavilo kar 25 letošnjih evrovizijskih skladb. Gre za medijsko najbolj odmeven predevrovizijski dogodek, ki ga podpira tudi evropska radiodifuzna zveza EBU. Posebna gostja koncerta je bila tudi zmagovalka Pesmi Evrovizije 1991, Švedinja Carola Häggkvist.

Poleg Hannah bosta na odru še spremljevalni vokalistki iz Danske. Linda Andrews je pevka, avtorica glasbe in učiteljica petja. Leta 2009 je zmagala na danskem X-Factorju, kot spremljevalna vokalistka je pela s Carolo in Johnnyjem LoganomSusanne Ørum je pevka, avtorica glasbe in besedil ter učiteljica petja. Kot članica soul zasedbe Me - She & Her je debitirala leta 1994 in zasedba je prejela danskega grammyja kot najboljša danska nova skupina.

Še več novic iz sveta zabave v dnevnem časopisu SVET24.