Zabava

Viktorji 2011: Mito Trefalt prejel najžlahtnejšega

15. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorski večer presežkov je potekal v znamenju nenehnega napetega pričakovanja, od postopnega razkrivanja voditelja prireditve do glasbenih presenečenj in dobitnikov viktorjev.

Mediaspeed

Mediaspeed

Nepozaben viktorski večer, drugačen od vseh dosedanjih, je plod uspešnega sodelovanja priznanih slovenskih ustvarjalcev Igorja Gajiča in Klemna Dvornika.
Prireditev je kot vsa leta doslej potekala v organizaciji revije Stop, tokrat prvič pod okriljem Krater Media.

Za smeh so poskrbeli voditelji Boris Kobal, Slon in Sadež, Vid Valič, Jonas Žnidaršič, Gojmir Lešnjak - Gojc, Ana Liza in Lado Bizovičar, za glasbena presenečenja večera pa Siddharta, ki je prvič nastopila skupaj s pevko Laro Baruca, daleč najbolj igriva ta večer je bila skupina Manouche, ki se je v virtuoznem kitarskem vložku pridružil Branko Djurić - Đuro, najbolj sentimentalen pa Jan Plestenjak, ki se je z ansamblom Modrijani poklonil preminulemu Lojzetu Slaku.

Najžlahtnejšega viktorja za življenjsko delo je iz rok lanskoletnega prejemnika Janeza Hočevarja - Rifleta prejel Mito Trefalt, ki je prejem nagrade pospremil z besedami: "Veliko raje vidim, da me ljudje sprašujejo, zakaj me ne morejo več gledati kot nekoč, kot pa, da me sprašujejo, zakaj me morajo gledati ves čas."

Viktorja za posebne dosežke je letos prejela ekipa CUK Kino Šiška.  Poleg viktorjev za posebne dosežke in viktorja za življenjsko delo je bilo podeljenih tudi šest viktorjev popularnosti, ki jih vsako leto izbira javnost, in osem strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo mnenjski voditelji, člani Akademije Viktor.

Mediaspeed

Viktorji popularnosti:

Glasbeni izvajalec: Tanja Žagar

TV-osebnost: Klemen Slakonja

TV-oddaja: 24 ur

Radijska osebnost: Denis Avdič

Radijska postaja: Val 202

Spletna stran: 24ur.com

Mediaspeed

Strokovni viktorji:

Voditelj informativne TV-oddaje: Igor E. Bergant

Voditelj zabavne TV-oddaje: Klemen Slakonja

Obetavna medijska osebnost: Polona Balantič

Informativna TV-oddaja: Odmevi (TVS)

Zabavna TV-oddaja: Misija Evrovizija (TVS)

Igrana TV-oddaja ali TV-film: Na terapiji (POP BRIO)

Otroška in mladinska TV-oddaja: Male sive celice (TVS)

Dokumentarna TV-oddaja: Aleksandrinke (TVS)

Mediaspeed

In še novost pri glasovanju: Radio Aktual, Radio Salomon, Radio Kum Trbovlje, Radio Veseljak, TV Veseljak in spletni portali Krater Media so se zavoljo objektivnosti in transparentnosti glasovanja izločili iz tekmovanja za to prestižno medijsko priznanje.

Nominirance je v Mestnem muzeju Ljubljana slavnostno sprejel Aleš Čerin, podžupan Mestne občine Ljubljana, nato se je viktorski večer preselil v Cankarjev dom. Po osrednji prireditvi v Gallusovi dvorani so se nominiranci pridružili gostom na viktorski zabavi, daleč najbolj pričakovani zabavi leta, ki je bila prav tako v Cankarjevem domu.

Ob prihodu nominirancev na rdečo preprogo v Cankarjevem domu je potekal tudi izbor za najlepše oblečeno Slovenko, na katerem so obleke ocenjevali priznani modni poznavalci in strokovni sodelavci revije Modna ter oddaje Bleščica TV Slovenija. Naziv najlepše oblečene Slovenke si je prislužila Nina Pušlar, podrobnosti pa si boste lahko prebrali v prihodnji številki revije Modna.

Mediaspeed

Mediaspeed