Zabava

Viktorji 2010: Rifletu viktor za življenjsko delo

14. 3. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so tudi leta 2010 podelili viktorje, najprestižnejša priznanja na področju medijev in popularne kulture, ki se podeljujejo najvidnejšim ustvarjalcem preteklega leta.

Mediaspeed
Boštjan Gorenc - Pižama in Lucija Ćirović

Mediaspeed

Podelitev viktorjev sta pod režisersko taktirko Barbare Zemljič vodila znana stand up komika Boštjan Gorenc - Pižama in Lucija Ćirović, voditeljskemu paru, ki je na prireditvi postregel z izvirnimi glasbenimi in plesnimi točkami, pa so na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma delali družbo tudi Nina Pušlar, Tomaž Domicelj, Jan Plestenjak, Maša Medik, Siddharta, Zlatko in Jonas Žnidaršič.

Viktorja za posebne dosežke so prejeli ustvarjalci filma Gremo mi po svoje in ustvarjalci spletne nadaljevanke Prepisani, viktorja za življenjsko delo pa je iz rok Dragana Buliča prejel igralec Janez Hočevar - Rifle. Poleg viktorjev za posebne dosežke in viktorja za življenjsko delo pa so podelili tudi 6 viktorjev popularnosti, ki so odvisni od glasov občinstva, in 8 strokovnih viktorjev, ki jih je izbrala Akademija Viktor.

Mediaspeed

Dobitniki strokovnih viktorjev 2010:

Voditelj informativne TV-oddaje: Darja Zgonc

Informativna TV-oddaja: Odmevi

Voditelj zabavne TV-oddaje: Sašo Hribar

Zabavna TV-oddaja: Slovenija ima talent

Dokumentarna TV-oddaja: Dosje: Gradimo suženjstvo

Otroška ali mladinska TV-oddaja: Muzikajeto

Obetavna medijska osebnost: Ana Tavčar

Igrana TV-oddaja ali TV-film: Pisma iz Egipta

Mediaspeed

Dobitniki viktorjev popularnosti 2010:

TV-osebnost: Boštjan Romih

TV-oddaja: Slovenija ima talent

Radijska postaja: Radio Center

Radijska osebnost: Denis Avdić

Glasbeni izvajalec: Jan Plestenjak

Spletna stran: 24ur.com

Zmagovalcem, glasbenikom in plesalcem so se na odru pridružili tudi podeljevalci, med njimi so izstopali Sandi Šalamon in Jože Činč, Tilen Artač in Ana Marija Mitić, Iva Krajnc in Gojmir Lešnjak Gojc, Nataša Briški in Jani Muhič, Miha Knific in Silva Čušin, Tadej Toš, Jurij Zrnec in Marika Savšek, Gramophonedzie in Bilbi, Sandra Adam in Matija Pintarič.

Mediaspeed