Zabava

Jure Henigman – vzhajajoča zvezda evropskega filma

TINA HORVAT, JANA ZAJC
26. 2. 2013, 18.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le komu je odveč biti seksi? Preverite! Na ta teden najbolj vročem svetovnem odru, na Berlinalu, se je med največjimi svetovnimi filmskimi zvezdami letos znašel tudi naš Jure Henigman.

Uvrstil se je namreč med deseterico izjemnih mladih igralcev, »shooting stars« oziroma vzhajajočih zvezd, ki jih vsako leto razglasijo in jih z bleščečo slavnostno prireditvijo počastijo na glavnem odru Berlinale Palasta. Postavni Ribničan, ki z ženo Urško in hčerko Julijo živi v Ljubljani, je mednarodno žirijo navdušil z vlogo vojaka Gregorja v filmu Izlet, domače občinstvo pa ga pozna tudi iz serije Čista desetka, kjer igra geja Erika, pa iz filma Nahrani me z besedami ter seveda po njegovih vlogah v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer je zaposlen. Z njim smo se na kratko pogovorili tik pred odhodom na razglasitev, ob tem pa objavljamo nekaj ekskluzivnih fotografij s slavnostne prireditve v Berlinu.

Jure Henigman

Kako se počutite kot eden od desetih »vzhajajočih zvezdnikov« v Berlinu?

Nekako mirno sprejemam to in niti ne vem, zakaj bi se bilo treba odzvati kakor koli drugače. Res pa je, da sem trenutno precej zaposlen in z glavo nekje drugje, tako da bo veselje kapljalo po fazah.

Pa vendar je nagrada shooting stars na berlinskem filmskem festivalu za vas pomembna prelomnica, ki jo je vredno izkoristiti?

Ne vem čisto dobro, kako je treba to izkoristiti. Moja naloga je, da si poiščem agenta, ki mi lahko morda priskrbi delo v tujini. Najbrž je dobro, da navežem kakšen koristen stik. Sicer pa se tudi sam še nekoliko spoznavam z vsem skupaj. Ker nisem ravno ljubitelj slavnostnih promocijskih dogodkov, je moja glavna naloga, da se poskušam zabavati in biti sproščen. Glede prelomnice je pa tako: nisem človek, ki bi si zidal hiše v oblakih. Step by step (korak za korakom). Trenutno se imam super, delam, kar me veseli, in to res z veseljem. Če bo v prihodnje priletel kakšen nov izziv, ne bom omahoval. Je pa veliko prezgodaj govoriti o kakršni koli prelomnici.

Več vas čaka v najnovejši številki revije Obrazi!