Zimski športi

Teja Gregorin prikovana na posteljo

STA/M.J.
5. 3. 2014, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski biatlonci so v sredo popoldan opravili kvalifikacijsko tekmo za četrto prosto mesto na četrtkovem sprintu za svetovni pokal na Pokljuki. Troboj med Simonom Kočevarjem, Lenartom Oblakom in Petrom Doklom je dobil slednji in si tako ob Jakovu Faku, Klemnu Bauerju in Janezu Mariču priboril nastop na domači tekmi.

KMA/Grega Wernig

Slovenski trenerji so z zanimanjem spremljali tudi trening Teje Gregorin, ki jo je po bronasti medalji na olimpijskih igrah v Sočiju v posteljo prikoval prehlad, kasneje pa bolezen. "Teja je trening opravila normalno, na 2,5 kilometra je šla na polno, da vidi tempo, ki ga je sposobna realizirati na tekmi, stanje ni tako dobro kot na olimpijskih igrah, a pričakujem, da bo šla na Pokljuki iz tekme v tekmo boljše in stopnjevala dosežke," je o tem povedal glavni slovenski trener Uroš Velepec.

Slednji je bil dan pred tekmo zelo dobre volje ob pogledu na pokljuška prizorišča, kjer so imeli prireditelji precej dela na progah in na stadionu zaradi prevelike količine snega. "Pogled na Pokljuko je res zelo lep. Dobili smo tudi številne pohvale iz Mednarodne biatlonske zveze in seveda sem zaradi tega zelo zadovoljen," je davi še povedal Velepec.

V ženski konkurenci bodo Slovenijo v četrtek zastopale Gregorinova, Andreja Mali in Anja Eržen.