Zanimivosti

Facebook naj bi iz zraka nadziral delovanje

STA/M.J.
5. 3. 2014, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriško spletno podjetje Facebook je v pogovorih za nakup startup podjetja, ki se ukvarja z brezpilotnimi letalniki oziroma droni s pogonom na sončno energijo, poročanje tehnološkega portala Techcrunch.

Reuters

Gre za podjetje Titan Aerospace, za katerega naj bi bil upravljalec največjega spletnega družbenega omrežja na svetu pripravljen odšteti okrog 60 milijonov dolarjev, na podlagi neimenovanih virov poroča Techcrunch. V Facebooku so te informacije označili za govorice in ugibanja.

Tovrstni letalniki bi lahko v obliki brezžičnih dostopnih točk v zraku pripomogli k uresničitvi cilja s strani Facebooka podprte skupine Internet.org omogočiti dostop do interneta povsod po svetu.

Leta 2012 ustanovljeno podjetje Titan Aerospace izdeluje drone s solarnim pogonom, ki lahko na visokih višinah letijo do pet let. Po poročanju portala naj bi v prvi fazi naredili 11.000 dronov, ki bi leteli nad Afriko in drugimi območji po svetu z omejenim dostopom do interneta.

Omenjeni prevzem, če bo do njega seveda dejansko prišlo, bi se sicer zgodil v času, ko se ameriški spletni velikan Google ukvarja s projektom Loon za širitev dostopa do interneta z uporabo balonov.