Zimski športi

Vsi bi morali biti Tina Maze!

Tina Horvat
19. 1. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le kaj so znani povedali o kraljici zime?

Neverjetno, noro, nemogoče ... le tako lahko opisujemo neverjetne športne dosežke naše super Tine. Komaj smo si nekako opomogli od navdušenja nad njeno superveleslalomsko zmago, s katero je postala članica elite smučark z zmagami v vseh petih disciplinah, in nasploh nad vso njeno sezono, že se napoveduje smučarski praznik – Zlata lisica na Pohorju. Toda Tina Maze ni samo ena naših najboljših športnic, je tudi naša tolažba in idol. Ni pomembno, če država tone v prepad – ko Tina smuča, pozabimo na vse. In vidimo, da je nemogoče lahko mogoče in da se vse da, če se le hoče! Pa smo ji dovolj hvaležni za te fantastične občutke ali je že nastopil čas za slovensko tradicionalno zavist? Zbrali smo nekaj izjav znanih Slovenk in Slovencev in Tininih smučarskih kolegov iz tujine.

Vsi bi morali biti Tina Maze

Peter Kraljič, menedžer in svetovalec tujim družbam in vladam, januarja 2013: »"Potrebovali bi mentaliteto Tine Maze, ki se skoraj zjoka, če osvoji drugo mesto. Čeprav se Slovenija giblje okoli 50. mesta na lestvicah konkurenčnosti, še nisem videl nobenega politika, da bi se zjokal. Na nedavnem predavanju v Celju so me študenti opozarjali, da ne morejo najti službe. Položaj bo postal nevarna, če bodo začeli sposobni kadri odhajati v tujino. Mi tonemo v povprečnost, naši politiki pa se zadovoljujejo z lastnimi dosežki."

Veliki kristalni globus – dokaz, da si najboljši

Petra Majdič, najboljša slovenska tekačica na smučeh, decembra 2012 o pritisku velikega kristalnega globusa: "Veliki kristalni globus je po mojem mnenju večja stvar kot kar koli drugega. Če ga želiš osvojiti, moraš biti vso sezono dober. Olimpijski prvak lahko postane nekdo, ki ni v najožjem krogu favoritov. Ta izkoristi dobro formo, morda odsotnost pritiska medijev, ki ga izvajajo na najboljše tekmovalce. Veliki kristalni globus pa je dokaz, da si iz tedna v teden najboljši oziroma eden najboljših. Na vrhu vselej odločajo malenkosti."

Več vas čaka v najnovejši številki revije Obrazi!