Zimski športi

Gregorinova poskrbela za slovensko uvrstitev dneva

STA / S.R.
15. 12. 2012, 18.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemška biatlonka Miriam Gössner je kljub petim zgrešenim strelom zmagovalka zasledovalne tekme svetovnega pokala na Pokljuki.

Drugo mesto je z ničlo osvojila Čehinja Gabriela Soukalova, tretja je bila Francozinja Marie Dorin Habert (1). Slovenka Teja Gregorin je z dvema zgrešenima streloma zasedla 14. mesto, Andreja Mali petimi pa 54.

Tudi dekleta na Pokljuki niso imela nič lažjega dela kot fantje. Njih je namreč prav tako močil dež, ki ni pojenjal, največ težav je bilo zato na strelišču. Gregorinova se je na 150-metrskem kazenskem krogu zavrtela dvakrat, Malijeva kar petkrat. Petkrat je zgrešila tudi zmagovalka, Nemka Gössnerjeva, ki pa je poudarila, da ji takšne težke tekme zelo ležijo, tudi kadar je vetrovno, se na strelišču dobro znajde.

Dvaindvajsetletna Gössnerjeva je danes vknjižila prvo zmago v svetovnem pokalu, kljub petim kazenskim krogom pa se je sladko maščevala Čehinji Soukalovi, ki je bila od Nemke hitrejša na petkovem sprintu. Razlika je bila na koncu zgolj sedem desetink, Soukalova pa je zadela vseh 20 tarč. "Poskusila sem teči svojo tekmo in mislim, da mi je kar dobro uspelo," je dejala Gössnerjeva. V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežanka Tora Berger, druga je Soukalova, tretja pa Belorusinja Darja Domračeva.

Svojo uvrstitev s sprinta je precej izboljšala Gregorinova, ki je z 28. mesta napredovala na 14. Žal je morala dvakrat zaviti v kazenski krog, v nasprotnem primeru bi bila še višje. "Zadovoljna sem s to tekmo, ker je bil napredek velik. Škoda mi je tistih zadnjih strelov, ampak nas je na strelišču precej motil dež, slabo se je videlo. Kljub temu sem lahko zadovoljna s to tekmo," je dejala Gregorinova in dodala: "Jutri na skupinskem startu bo menda lepše vreme. Upam, da se mi bolj posreči na strelišču, tekaško še nisem najboljša, a sem za jutri optimistka. Vseh 30 nas bo jutri že utrujenih, saj je to že tretja tekma v treh dneh, a pred domačo publiko imam še večji motiv, zato se bom še bolj potrudila."

Malijevi se danes ni izšlo, pet tarč je ostalo nepokritih, želja po uvrstitvi med dobitnice točk je tako ostala neizpolnjena. "Malo sem že navajena, a sem razočarana. Nisem tega pričakovala. Že prvi strel, ki je zelo pomemben, me je oddaljil, ker sem ga 'usrala'. Potem pa sem imela po enega zgrešenega in ni bilo več tiste borbe za med točke, ki sem si jo želela. V nadaljevanju me je zeblo v roke, čevlji so bili težki pet kilogramov, ni bilo prijetno. Kljub brezvetrju sem streljala slabo, ostale punce so manj grešile, sneg je bil sicer hiter, to mi je ustrezalo, tudi smuči so bile hitre, a imela sem težave s položajem pri streljanju in ni bilo optimalno vse skupaj," pa je nastop ocenila Malijeva.

V nedeljo se bo svetovni pokal na Pokljuki zaključil s tekmo s skupinskim startom, slovenske barve bo branila le Teja Gregorin.