Svet

Identificirali vse žrtve petkovega streljanja v ameriški šoli

STA / S.R.
15. 12. 2012, 18.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policija v mestu Newtown v ameriški zvezni državi Connecticut je identificirala vseh 26 žrtev petkovega pokola v osnovni šoli, ki ga je zagrešil 20-letni Adam Lanza.

Med žrtvami je 20 otrok in šest odraslih. Ugotovili so tudi, da je strelec nasilno vdrl v šolsko poslopje in tam začel streljati. Kot je danes zjutraj povedal tiskovni predstavnik policije Paul Vance, so čez noč identificirali vse žrtve in tudi uradno obvestili družine. Trupla žrtev so tudi že odpeljali iz šole.

Zaenkrat imen žrtev policija še ni objavila, je pa javnost pozvala, naj družin žrtev "v tem težkem trenutku" ne nadlegujejo. Družinam so sicer zagotovili policijsko zaščito, poročajo tuje tiskovne agencije.

18 otrok je umrlo v šoli, dva pa sta ranam kasneje podlegla v bolnišnici. Med šestimi odraslimi, ki so bili ubiti, je tudi ravnateljica šole. Strelec, ki je, preden se je odpravil na morilski pohod, doma ubil mamo, si je sodil sam, še preden je na kraj dogodka prispela policija.

Kaj ga je napeljalo k temu dejanju, policija še ugotavlja, je povedal Vance. Je pa že jasno, da je v šolsko poslopje vstopil na silo, je dodal.