Zimski športi

Danes uvodni posamični skakalni tekmi sezone

STA / S.R.
24. 11. 2012, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po petkovi tekmi mešanih ekip v Lillehammerju, uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, kjer je Slovenija v postavi Maja Vtič, Eva Logar, Matjaž Pungertar in Peter Prevc končala na sedmem mestu, je danes čas za obe posamični preizkušnji.

Ob 14. uri je prva serija ženske tekme, uro pozneje pa sledi še uvodna moška tekma sezone.

Smučarske skakalke ob 12. uri najprej čakajo kvalifikacije, po katerih bo znano, katera od deklet se bodo predstavila na uvodni posamični tekmi predolimpijske sezone, ki se bo s prvo serijo začela ob 14. uri. V kvalifikacijah bodo od Slovenk nastopile Eva Logar, Anja Tepeš, Urša Bogataj, Špela Rogelj in Maja Vtič, medtem ko ima Katja Požun kot članica elitne deseterice svetovnega pokala v minuli zimi nastop na tekmi že zagotovljen.

Skakalci so kvalifikacije opravili že v petek. Med sedmerico slovenskih orlov bodo štirje nastopili na tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 15. uri. Poleg Roberta Kranjca, ki ima nastop na tekmi kot član elitne deseterice svetovnega pokala v minuli sezoni zagotovljen, so bili v kvalifikacijah uspešni še trije skakalci: Peter Prevc, Jaka Hvala in Jurij Tepeš.