Ostali športi

Kopitar: Poskušali bomo zmagati še enkrat

STA/G.G.
28. 6. 2014, 08.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Anže Kopitar si bo po naporni sezoni, v kateri je blestel na olimpijskih igrah in v hokejski ligi NHL, le lahko privoščil počitek. Pa ne predolgega, saj so mu iz njegovega kluba že poslali navodila za poletno delo pred novo sezono. Na ledu bo najboljši slovenski hokejist, ki se je ta teden vrnil v domovino, spet v začetku avgusta.

Reuters

"Golf igram, kolikor se da. Urnik je naporen, potovanja so dolga, če je čas, tudi kdaj popoldne po treningu skočim odigrat devet lukenj, da sem malo v naravi in na svežem zraku," je svojo privrženost še enemu športu, golfu, poudaril Kopitar, ki je v petek gostil zdaj že kar tradicionalen dobrodelni turnir v golfu na Bledu, z izkupičkom pa bodo pomagali mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij.

"Drsati bom verjetno začel v začetku avgusta, letos se vse skupaj začenja nekoliko pozneje. Ne mudi se tako zelo, ker urnik ni tako natrpan, kot je bil lani zaradi olimpijskih iger. Prav veliko se ne bo spremenilo, mogoče kakšna malenkost. Aktiven počitek pa zame pomeni, da se vsaj malo gibljem, da nista samo kavč in televizija, da se vsaj malo vpeljem nazaj v gibanje," pa se je Kopitar nato v pogovoru z novinarji na Bledu hitro vrnil na hokejsko področje ter pojasnil svoje videnje aktivnega počitka in orisal priprave na novo sezono. Že takoj po vrnitvi v domovino so mu sicer iz kluba že poslali navodila, kako naj bodo videti priprave na novo sezono.

"Glede na to, da smo bili prvič na OI, je to nekaj posebnega. Ne samo zame, za vse, ki smo bili tam. Če pa še pogledamo, kakšen rezultat smo naredili v Sočiju, je pa sploh zelo pohvalno. Ni bila skrivnost, da smo iskali točko ali dve proti Slovaški, pa jo premagali, pa tudi Avstrijce smo dobro premagali. To bo seveda vsem ostalo v spominu. Kar pa se tiče Stanleyjevega pokala, pa je težko sploh kaj povedati. Normalno pa je, da je bilo veliko veselja in navdušenja."

"Ni težko primerjati obeh naslovov. Malo bolje veš, za kaj gre oziroma kaj lahko pričakuješ po tekmi oziroma v tednu po osvojitvi. Dogodki si kar sledijo, si pa lahko malo bolje 'splaniraš' vse skupaj," je o ponovitvi slavja po dveh letih dejal Kopitar. O tem, da bo Stanleyjev pokal v Sloveniji za en dan 13. julija, so v njegovem taboru obvestili že ob prihodu na letališče, slovenski zvezdnik iz Los Angelesa pa (še) ni želel izdati, kaj vse bo počel v dnevu, ko se bo družil s Stankom, kot ljubkovalno imenujejo veliki srebrni pokal. Morda bo ta videl tudi finale svetovnega prvenstva v nogometu? "Nekje ga bo videl, zanesljivo, ja. Zdaj sem zvedel, da bodo takrat še volitve, tako da bo to kar poseben dan," je o tej temi dejal hokejist s Hrušice. 

Ko se je še enkrat ozrl na minulo sezono v NHL, se ni mogel izogniti analizi ekipe, ki se je vrnila po zaostanku z 0:3 v zmagah v prvem krogu končnice, o tem, da so bili on in soigralci vseskozi prepričani v uspeh, pa ni dvoma: "V garderobi smo vsi verjeli, da se lahko vrnemo. Ko izgubljaš z 0:3 v zmagah, gledaš le na to, da zmagaš in greš na naslednjo tekmo. Na koncu nam je uspelo dobiti štiri zapored. Letos je bil kar vrtiljak med končnico, a na koncu se razen tega, da smo se vrnili po zaostanku 0:3, nihče ne bo spomnil, koliko smo jih dobili ali izgubili. Na koncu smo zmagali in to šteje."

Eden ključnih členov za uspeh pa je bil bržčas tudi slovaški as Marian Gaborik. "Ko je Marian prišel v LA, je hitro našel svoje mesto v ekipi. Tudi igralci smo mu pomagali, kot se je najbolje dalo. Glede na to, da je podpisal še za sedem let, je to dobra novica zanj in za vse nas," je o najboljšem strelcu v končnici in pogostem soigralcu v napadu Marianu Gaboriku - Slovak je šele letos okrepil kralje - dejal Kopitar.

Po dveh zmagah v treh letih se poraja vprašanje o novi vladavini nekega kluba. "Mislim, da si vsak želi biti del neke posebne zgodbe. Ali bo iz tega dinastija ali ne, ni pomembno. Zavedamo se, kakšno garderobo imamo, kakšno kakovost. Poskušali bomo zmagati še enkrat, ali bo to naslednje leto, čez tri ali čez deset, pa niti ni važno," pa je bil Kopitarjev odgovor na vprašanje o tem, ali v Los Angelesu nastaja nova športna dinastija. Priznal pa je, da sta prepoznavnost hokejistov in podpora navijačev v mestu narasla, tudi zato, ker košarkarji jezernikov niso več tako uspešni kot nekoč.