Zimski športi

Kljub milijonom ostaja skromna - za koga varčuje Tina Maze?

B.P.
27. 6. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Niti milijonske pogodbe naše smučarske junakinje ne premamijo v razkošno življenje. Tina Maze ostaja zvesta svoji skromni vzgoji, varčnemu načinu razmišljanja in prizemljenosti. Njeni kolegi, ki so posegali po kolajnah in imajo bogate sponzorje, so bistveno bolj zapravljivi in radi razkazujejo svoje imetje.

Arsen Perić

Naša Korošica pa je njihovo pravo nasprotje: celo romantična kosila v dvoje, med zasneženimi vršaci, uživa ob slastnem kosilu na plastičnih krožnikih. Kristalni kozarci in porcelanasti servis so zanjo povsem nepomembni, saj je njeno največje bogastvo v srcu, kot je nekoč sama rekla.

Tina Maze se ne sramuje skromnega življenja, ponošenih oblek in plastičnih krožnikov, čeprav ima na bančnih računih varno shranjene svoje milijone.

Nedavno so jo kritizirali, češ da se oblači v ponošene obleke izpred dveh, treh let, a Tina se na tovrstne očitke požvižga. Zanjo so bistveni rezultati in uspešna kariera, denar pa pridno varčuje za življenje po aktivnem smučanju. Vozi se v sponzorskih avtomobilih, oblečena je bolj ali manj v sponzorska oblačila, dvakrat na leto za teden ali dva skoči v kakšno oddaljeno mondeno letovišče, preostanek pa pridno nalaga na bančni račun, kjer se je samo v letu 2013 nabralo 625.682 evrov čistega dobička.

Pripomnimo, da bo leto 2014 zaradi olimpijskih uspehov še toliko bolj dobičkonosno. Na svojo hčer je ponosna tudi prokuristka družinskega podjetja, mama Sonja, ki jo je od malega vzgajala v upanju, da je denar ne bo pokvaril.